ЦСКА Москва - Интер: В търсене на първа победа


Н. Гавазов

ЦСКА Москва - Интер: В търсене на първа победа

ЦСКА Москва - Интер
Стадион: "Лужники", Москва
Дата: 27.09.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Крейг Томпсън (Шотландия)

ЦСКА Москва ще приеме в руската столица за своя първи домакински мач от група В на Шампионската лига италианския Интер Милано - това ще бъде среща между два стари съперника, които ще търсят своите първи победи в тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир. В първия си мач „армейците" оставиха двусмислени впечатления, демонстрирайки характер и съумявайки успешно да избегнат загубата на терена на шампиона на Франция, но от друга страна, ако трябва да сме честни ще признаем, че Лил напълно заслужаваше победата. В навечерието на утрешния си двубой с Интер, ЦСКА постигна първата си победа във Висшата лига на Русия от 20 август насам, побеждавайки Волга с 3:1 - мач, в който отборът от Нижни Новгород по никакъв начин не изпоти столичани. Благодарение на тази победа ЦСКА запази второто си място в класирането и пет кръга преди края на шампионата изостава от Зенит на две точки - нещо, което обещава борбата за титлата да стане още по-ожесточена.

Европейският шампион за сезон 2009/10 започна кампанията си в Шампионската лига по невероятен начин - със домакинска загуба 0:1 от дебютанта Трабзонспор. Още по-невероятна беше играта на Интер. Ако се вгледаме в статистиката от злополучния за италианците мач, ще видим, че за всичките 90 минути те отправиха само два удара в очертанията на вратата на своя съперник и ако трябва да определим с една дума играта на „нерадзурите", меко казано тя ще бъде безобразна. В Серия А нещата не са по-добри - до този уикенд Интер имаше спечелена само една точка, а четирите загуби в пет официални мача доведоха до уволнението на Гасперини. Дойде обаче ерата на Раниери, която започна с победа срещу Болоня през уикенда, но ако оставим настрана крайния резултат, миланци все още не изглеждаха толкова впечатляващо както сме свикнали да ги виждаме, а и наложиха волята си едва в последните десет минути на мача.

Епидемията с контузени играчи в отбора на ЦСКА Москва продължава с пълна сила. Страж номер едно на Русия Игор Акинфеев ще бъде извън строя до пролетта, което означава, че Владимир Габулов ще пази на вратата. Другата голяма загуба е японският национал Кейсуке Хонда, който се контузи в срещата със Спартак Москва през август. Извън групата за мача останаха и Васин, Гонзалес, Щеников и Нецид. Най-вероятно атаката ще се води от Вагнер Лав и Думбия, които ще бъдат подсигурявани от Дзагоев, а в центъра на полузащитата ще бъде Олисех или Кауна, а Тошич ще отиде на някои от фланговете. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Габулов; В. Березуцки, Игнашевич, Набапкин, А. Березуцки; Алдонин, Кауна, Тошич; Дзагоев; Лав, Думбиа.

Полузащитниците на Интер Уесли Снайдер и Деян Станкович не намериха място в списъка на футболистите, които ще пътуват до Москва за двубоя от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу ЦСКА Москва. Холандецът е с контузия на бедрото и ще пропусне следващия месец, а Станкович се възстановява от стара травма. Раниери не може да използва другите контузени - Тиаго Мота и Майкон. Не са картотекирани Кастайньос, Поли и Мунтари, а Диего Форлан не може да играе в Шампионската лига, заради участието си с Атлетико Мадрид в Лига Европа. Тази вечер дойде другата неприятна новина, че Ранокия има проблеми с адукторите. Почти сигурно е, че Раниери няма да се върне към старата схема на игра 4-3-1-2 заради отсъствието на Снайдер, а ще използва 4-4-2 като Милито и Пацини ще водят атаката. Вероятен състав: Сезар; Нагатомо, Лусио, Самуел, Киву; Джонатан, Санети, Камбиасо, Оби; Милито, Пацини.

За последните четири години това ще бъде петата среща между ЦСКА Москва и Интер, като „нерадзурите" имат 100-процентов успех срещу своите противници. Освен това, италианците имат само една загуба при последните си седем гостувания в руската столица. Могат ли този път „армейците" да победят на свой терен Интер? Няма съмнение, че Раниери е опитен специалист, но той се нуждае от време, за да въведе пълен ред в царството на Морати. Второ, загубата на някои основни играчи в средата на терена също е от голямо значение, а това ще доведе до смяна и на игровата схема на тима - лично аз вече не знам колко пъти тя бе променяна, но имам чувството, че за всяка среща тя е различна. Такъв Интер може да бъде победен. От друга страна, нека не забравяме за проблемите при московчани - пълен лазарет, загубата на основни играчи, лошата форма на Лав (който според думите на президента на клуба ще бъде продаден), а и не е за пренебрегване факта, че „нерадзурите" ще дадат всичко от себе си, за да се реабилитират за загубата от Трабзонспор. Всичко казано дотук означава, че на „Лужники" може да станем свидетели на всякакви обрати и какъвто и да е резултат не бива да ни изненадва. Все пак, по-вероятно е заради опита си Интер да не допусне загуба и ако трябва да изберем кой от двата тима е в състояние да спечели срещата, то везните се накланят в полза на гостите.


Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:

28 август Спартак Москва - ЦСКА Москва 2:2 (Висша лига)
10 септември ЦСКА Москва - Динамо Москва 0:4 (Висша лига)
14 септември Лил - ЦСКА Москва 2:2 (Шампионска лига)
18 септември ФК Ростов - ЦСКА Москва 1:1 (Висша лига)
24 септември ЦСКА Москва - Волга 3:1 (Висша лига)

Интер:

11 септември Палермо - Интер 4:3 (Серия А)
14 септември Интер - Трабзонспор 0:1 (Шампионска лига)
17 септември Интер - Рома 0:0 (Серия А)
20 септември Новара - Интер 3:1 (Серия А)
24 септември Болоня - Интер 1:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

ЦСКА Москва - Интер

4 мача
0 победи за ЦСКА Москва
0 равенства
4 победи за Интер
Голова Разлика: 8:3 за Интер


Коефициенти от bet365:
ЦСКА Москва - 2.50
Равен - 3.30
Интер - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА Москва - 2.55
Равен - 3.10
Интер - 2.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142