Юнайтед не успя да излъже Бенфика като гост (видео)


И. Ангелов

Юнайтед не успя да излъже Бенфика като гост (видео)

Манчестър Юнайтед изневери на добрата си форма от началото на сезона, като не успя да надвие отборът на Бенфика като гост. Групата за мача на англичаните не бе оптимална и това бе видимо на терена. Мачът завърши 1:1, но не липсваха интересни моменти. В герой за "червените дяволи" се превърна вратарят Андерс Линдегаард, който направи няколко невероятни спасявания за своите.

Мачът започна равностойно с няколко опита за атаки от страна и на двата тима. Манчестър Юнайтед наложи превес в 4-ата минута и направи първата си опасна атака. Валенсия проби по крилото и подаде за глава на Уейн Рууни, но вратарят на домакините се намеси добре. Последва натиск на домакините, които спечелиха корнер. Линдегаард се намеси убедително и даде начало на бърза контра, която Валенсия пропиля с удар високо над вратата.

В 14-ата минута на мача Гайтан отправи удар от далечно разстояние по посока на вратата на Андерс Линдегаард. Неговият удар мина над вратата и не затрудни 27-годишния вратар. В 16-ата минута същият футболист имаше изключителен шанс за гол. Той бе намерен непокрит на границата на наказателното поле след добра атака на Бенфика. Той обаче стреля неточно.

Натискът на домакините продължи. В 19-ата минута Кардосо нанесе хубав удар от далеч, който Линдегаард улови, но Манчестър Юнайтед не изглеждаше на себе си. Логичното се случи в 24-ата минута. Оскар Кардосо получи високо подаване на границата на наказателното поле, овладя и прибра топката покрай Джони Евънс и запрати кълбото неспасяемо и силно в ъгъла на Линдегаард.

В 42-ата минута Райън Гигс напомни за най-добрите си години. Той получи топката в централна позиция, премина през трима футболисти и с ляв крак насочи кълбото силно в горния ляв ъгъл на вратаря на домакините. Така резултатът бе изравнен от легендата – 1:1. В Следващата атака отново той имаше шанс да създаде гол, като центрира добре, но спечели само корнер.

Това бе най-интересното за първото полувреме, а през второто мачът започна с натиск на Юнайтед. Уейн Рууни тероризираше отбраната на домакините с изключителни дълги подавания към Антонио Валенсия, който търсеше да центрира към съотборник. В 56-ата минута Пабло Аймар намери празно пространство в отбраната на Юнайтед и нанесе мощен удар от далеч. Той обаче премина в страни от вратата.

В 62-ата минута дойде възможност за Юнайтед. Евра и Парк организираха добра атака от ляво, като кореецът центрира по земя. Последва разбъркване, а Дарън Флетчър нанесе слаб удар в тялото на Артур, който улови. В следващата атака отново Райън Гигс излезе сам срещу вратаря, но топката бе избита в корнер. В 66-ата минута Линдегаард успя да направи изключително спасяване, след като бе хванат в крачка след удар по земя на нападател на домакините. В 68-ата минута в игра се появиха Нани и Чичарито на мястото на Флетчър и Валенсия. В 76-ата минута отново Линдегаард блести за Юнайтед. С една рака той извади фалцов удар насочен към сглобката на вратата.

В 87-ата минута Молито можеше да даде преднина на Бенфика, но от непосредствена близост прати топката в страни. До края Юнайтед не се отказа да преследва победата в това гостуване. До нищо интересно не се стигна в крайна сметка и мачът завърши при резултат 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
96