Аякс - Лион: Минимална победа за домакините


Н. Гавазов

Аякс - Лион: Минимална победа за домакините

Аякс - Олимпик Лион
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 14.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


Аякс и Олимпик Лион ще повторят в сряда вечер старта си в Шампионската лига от сезон 2002/03 - тогава холандците победиха с 2:1, като единият от головете бе дело на Златан Ибрахимович. Оттогава насам нещата изглеждат много променени. Аякс през последните години не може да се похвали със стабилно участие в най-престижния европейски клубен турнир, така че самото му класиране в Шампионската лига е успех. Холандците започнах добре кампанията си във вътрешното първенство и вече спечелиха 13 точки от 15 възможни. Традиционно отборът показва бърз и резултатен футбол, но и допуска много голове, а с напускането на Стекеленбург, нещата стават още по-сложни са амстердамския отбор.

Представянето на Олимпик Лион в най-престижния европейски клубен турнир е много по-добро от това на своя противник в сряда вечер. Френският гранд през миналата година достигна до осминафинал в Шампионската лига, а два сезона по-рано игра и на полуфинал, отстранявайки по пътя си испанския Реал Мадрид. Сегашното участие на „хлапетата" стана възможно благодарение на елиминирането на Рубин Казан в 4-я квалификационен кръг, което французите сториха убедително - победа с 3:1 в Лион и равенство 1:1 в Казан. Във вътрешното първенство отборът не се отклони от традицията - започна с три равенства, но постепенно започна да набира скорост и в момента тимът е втори с 11 точки актив.


Наставникът на Аякс Франк де Бур няма да може да разчита на Енох и Бруно Силва, които са с контузии, което най-вероятно ще наложи в центъра на защитата да застанат Айдервейд и Вертонен. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, като своя дебют в Шампионската лига ще направи нападателят Сигтьорсон.

Гостите пристигат без Крис, който изпитва болки в мускулите, Лопес, който е с контузия на глезена, Тефер, който е със счупен пръст, както и без Едерсон и Гуркюф. Епидемията от травми ще накара наставника Реми Гард да се откаже от традиционната постройка с трима нападатели в атака и да прибегне до по-консервативната схема 4-4-2, където начело на нападението ще са Гомис и Бриан.

Двубоят обещава да бъде много интересен, още повече, че и двата тима имат свой фирмен почерк, чийто сблъсък обещава бурни страсти на терена. Фаворит в срещата е Олимпик Лион, но отсъствието на толкова много ключови футболисти от състава на французите дава по-голям шанс за победа на домакините. Най-логичното е двубоят да завърши без победител, но не бива да се приема като изненада и една евентуална минимална победа за Аякс

Прогноза за: Аякс - Олимпик Лион 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Аякс:

09 август Алмере Сити - Аякс 0:1 (Приятелска среща)
14 август Аякс - Хееренвеен 5:1 (Ередивизие)
21 август ВВВ Венло - Аякс 2:2 (Ередивизие)
26 август Аякс - Витес 4:1 (Ередивизие)
10 септември Хераклес - Аякс 2:3 (Ередивизие)

Олимпик Лион:

16 август Олимпик Лион - Рубин 3:1 (Шампионска лига)
20 август Брест - Олимпик Лион 1:1 (Лига 1)
24 август Рубин - Олимпик Лион 1:1 (Шампионска лига)
27 август Олимпик Лион - Монпелие 2:1 (Лига 1)
10 септември Дижон - Олимпик Лион 1:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Аякс - Олимпик Лион

2 срещи
2 победи за Аякс
0 равенства
0 победи за Олимпик Лион
Голова Разлика: 4:1 за Аякс


Коефициенти от bet365:
Аякс - 2.40
Равен - 3.30
Олимпик Лион - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:

Аякс - 2.30
Равен - 3.25
Олимпик Лион - 2.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225