Интер ще стартира с категорична победа


Н. Гавазов

Интер ще стартира с категорична победа

Интер - Трабзонспор
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 14.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Щефан Йоханесон (Швеция)

Интер ще започне европейската си кампания срещу дебютанта в Шампионската лига Трабзонспор. Интересното е, че пътищата на двата отбора се пресякоха през сезон 1983/84 в тогавашния турнир за Купата на УЕФА - турците спечелиха на своя земя с 1:0 благодарение на гола на Тунджай Сойак, но в реванша, италианците чрез попадения на Алтобели и Коловати успяха да отстранят своя противник. Повече от четвърт век след тази среща, на пръв поглед силите отново изглеждат неравностойни. „Нерадзурите" са действащ световен клубен първенец, а през 2010 година триумфираха в най-престижния европейски клубен турнир. В момента обаче, ако трябва да определим Интер с една дума, то тя ще бъде - загадъчен. Отборът загуби Самуел Ето'о, цяло лято бъдещето на Снайдер бе обект на спекулации, а в не по-малка сага се превърна търсенето на нов треньор. И ако спекулациите около холандския плеймейкър най-сетне приключиха, то около наставника Гасперини те продължават - 53-годишният специалист е подложен на ожесточена критика заради опита си да измени лицето на „нерадзурите", а след загубата с 3:4 от Палермо през уикенда, днес се появиха слухове, че лично Морати е настоял отборът да се върне към игра с четирима защитника.

Трабзонспор се оказа в Шампионската лига благодарение на дисквалификацията на Фенербахче. Веднага след жребия, президентът на клуба Садри Шенер заяви, че е доволен от съперниците в групата, въпреки че „Черноморската буря" ще трябва да се пребори с конкуренцията на шампиона на Франция, вицешампиона на Италия и един от кандидатите за титлата в Русия. „Добър жребии за нас. Ние сме толкова силни, колкото и нашите съперници. Ще се постараем да представим достойно Турция", заяви Шенер. През лятото обаче, отборът загуби някои от своите лидери в лицето на Коркмаз, Булут и Жажа, а не се знае новите попълнения Алтинтоп и Зокора колко бързо ще се адаптират към съотборниците си. Но със сигурност можем да твърдим, че една от силните страни на тима е неговият треньор - Шенол Гюнеш успя да изведе южните ни съседи до третото място на Мондиал 2002 - успех, който не е плод на случайността, а и 59-годишният специалист вече си спечели славата на човек, който умее успешно да подготвя отбори на кратки дистанции.

Гасперини вече обяви групата за мача, в която заради контузии не попаднаха Киву, Майкон, Кордоба и Вивиано, както и Диего Форлан, който няма право да играе за новия си отбор, тъй като вече го направи за Атлетико Мадрид. Тиаго Мота също ще пропусне срещата, заради проблемите си с бедрото. Интересно ще бъде да видим каква схема на игра ще избере Гасперини. Най-вероятно специалистът ще се принуди да премине към 4-3-3 - не толкова заради вчерашния си разговор с Морати, а по-скоро заради отсъствието на Форлан и Киву. По такъв начин, наставникът ще прибегне към отбранителна линия от четирима защитника, в чиито център ще постави Ранокия и Лусио, а Нагатомо и Джонатан по фланговете. В средата на терена ще заемат места Санети, Камбиасо и Станкович, а атакуващия тризъбец ще бъде оформен от Сарате, Пацини и Снайдер.

Турците ще излязат за мача с редица проблеми в кадрово отношение. Най-напред наставникът Гюнеш ще бъде на трибуните, заради наказанието от два мача, което трябва да започне да изтърпява именно от утрешния двубой. Йълмаз и Миержевски също отпаднаха от групата поради дисквалификации. При това положение, не е съвсем ясно кой ще бъде партньор на Алтинтоп в атака. Много вероятно е тази задача да бъде поставена на Аланжиньо, а в средата на терена като титуляр да започне младият бразилец Паоло Енрике. При това положение Сен ще заеме мястото на Йълмаз.

Срещата между Интер и Трабзонспор на пръв поглед изглежда неравностойна. Отчитайки обаче лошия старт на „нерадзурите" в Серия А, както и колебанията в тима в тактическо отношение, не можем да бъдем абсолютно категорични, че победата на миланци ще дойде леко. Особено срещу отбор, който умее да се защитава много добре. В същото време, срещата в сряда вечер идва в идеалният момент за „нерадзурите" и може да повдигне самочувствието от неприятната загуба в Сицилия през уикенда. Основното предимство на Интер е в по-качественият състав на футболистите, по-големият опит от този на противника, както и фактора домакинство. Плюсовете за гостите са в това, че те не са обременени от мисълта за задължителна победа, както и  ентусиазма, който е обхванал отбора. Много е трудно обаче да си представим, че тези причини ще бъдат достатъчни, за да бъде надигран един от европейските грандове и то на собствения му стадион. При разумна игра от страна на Интер и ако не бъде подценен противника, домакините спокойно биха постигнали победа с най-малко от два гола разлика.

Прогноза за: Интер - Трабзонспор 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

30 юли Интер - Селтик 2:0 (Приятелска среща)
31 юли Интер - Манчестър Сити 0:3 (Приятелска среща)
06 август Милан - Интер 2:1 (Суперкупа на Италия)
21 август Олимпиакос - Интер 2:2 (Приятелска среща)
11 септември Палермо - Интер 4:3 (Серия А)

Трабзонспор:

17 юли Трабзонспор - Шарлероа 1:1 (Приятелска среща)
27 юли Бенфика - Трабзонспор 2:0 (Шампионска лига)
03 август Трабзонспор - Бенфика 1:1 (Шампионска лига)
18 август Атлетик Билбао - Трабзонспор 0:0 (Лига Европа)
10 септември Манисаспор - Трабзонспор 1:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Интер - Трабзонспор

2 срещи
1 победа за Интер
0 равенства
1 победа за Трабзонспор
Голова Разлика: 2:1 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.40
Равен - 4.50
Трабзонспор - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.35
Равен - 4.60
Трабзонспор - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138