Динамо Загреб - Реал Мадрид: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

Динамо Загреб - Реал Мадрид: Без шансове за домакините

Динамо Загреб - Реал Мадрид
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 14.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

Дванадесет години след последното си участие в Шампионска лига, Динамо Загреб отново ще премери сили с най-силните отбори на Стария континент, но срещата с деветкратният шампион на Европа едва ли е най-удачният вариант за завръщането на хърватите в турнира. „Сините" достигнаха дотук след като в квалификациите успяха да преодолеят Нефтчи, ХИК и Малмьо и ако срещу първите два отбора сблъсъците бяха с предизвестен край, то срещу Малмьо на реванша драмата бе пълна - след победа с 4:1 у дома си, динамовци получиха гол в 86-та минута и вече губеха с 0:2 от шведите, а на всичкото отгоре бяха с човек по-малко заради изгонването на Вършалко. В крайна сметка възпитаниците на Юрчич показаха характер и запазиха резултата, който им позволи да намерят място в групите на Шампионската лига.

Във вътрешното първенство след седем изиграни мача Динамо е едноличен лидер с 19 точки. През уикенда столичани гостуваха на своя конкурент Хайдук Сплит и успяха да завършат наравно 1:1. Отборът е отбелязал 17 гола, а е допуснал само един и по всичко изглежда, че на този етап Динамо няма конкуренция на домашната си сцена.

За Реал Мадрид това ще бъде 16-то поред участие в груповата фаза на Шампионската лига. През миналия сезон „белите" сложиха край на продължилата шест поредни години прокоба да отпадат на осминафиналите на турнира, въпреки че в три от последните четири сезона те завършваха като победители в групите. В момента Реал изглежда по-силен от всякога - мощен състав, начело на който стои един от най-добрите треньори в света. Неотдавнашното сражение с Барселона за Суперкупата на Испания показа, че разликата с каталунците е съкратена - не защото „блауграна" е станал по-слаб, а защото „белите" са по-силни. За слабостите на Реал може да говори единствено Гуардиола - на практика, в играта на столичани почти не се забелязват такива и единственото, което може би Моуриньо би следвало да направи е да намери по-мощен нападател, за чиято роля в момента претендират Игуаин и Бензема - и двамата обаче са далече от това, което правеха Дрогба и Милито при португалския специалист.

Наставникът на Динамо няма да може да разчита на половината си титулярен състав - извън строя се намират контузените Бишчан, Алиспахич и Адеми, а Вършалко и Шимунич са наказани. Това ще принуди 41-годишният специалист да заложи в защита на Шитум, а в средата на терена да се довери на младия Ковачевич. Схемата на игра, която най-вероятно ще използва Юрчич е 4-2-2.

Несъмнено, Жозе Моуриньо ще използва в мача най-доброто, с което разполага. Днес стана ясно, че Кака няма да може да вземе участие в срещата поради проблеми с петата. Извън групата останаха също така Шахин и Алтинтоп. В Загреб пристигна обаче Кедира, който бе получил травма в срещата за Суперкупата на Испания, но едва ли ще започне двубоя като титуляр. Португалският специалист няма да има възможност да присъства на резервната скамейка заради наказание от УЕФА и ако трябва да се вярва на AS, той ще изгледа срещата от хотелската си стая.

Очакванията за мача са за пълно превъзходство от страна на Реал и всякакъв друг резултат освен победа за гостите ще хвърли в шок футболния свят - „белите" превъзхождат своите домакини във всички компоненти, но все пак това трябва да бъде доказано на терена. Мадридчани започнаха сезона в Ла Лига вихрено и отбелязаха десет гола в два мача - предположенията са, че „белите" ще продължат головото си пиршество и на „Максимир".

Прогноза за: Динамо - Реал 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Динамо Загреб:

17 август Динамо Загреб - Малмьо 4:1 (Шампионска лига)
20 август Осиек - Динамо Загреб 0:4 (Лига 1)
23 август Малмьо - Динамо Загреб 2:0 (Шампионска лига)
27 август Динамо Загреб - Лучко 1:0 (Лига 1)
10 септември Хайдук Сплит - Динамо Загреб 1:1 (Лига 1)

Реал Мадрид:

14 август Реал Мадрид - Барселона 2:2 (Суперкупа на Испания)
18 август Барселона - Реал Мадрид 3:2 (Приятелска среща)
24 август Реал Мадрид - Галатасарай 2:1 (Приятелска среща)
28 август Реал Сарагоса - Реал Мадрид 0:6 (Примера)
10 септември Реал Мадрид - Хетафе 4:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Динамо Загреб - Реал Мадрид

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Динамо Загреб - 13.00
Равен - 5.50
Реал Мадрид - 1.25

Коефициенти от Offsidebet:
Динамо Загреб - 13.00
Равен - 5.75
Реал Мадрид - 1.22

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144