Челси пречупи Байер в тазгодишния си дебют в ШЛ (видео)


Л. Михайлов

Челси пречупи Байер в тазгодишния си дебют в ШЛ (видео)

Челси стартира участието си в Шампионска лига с победа над Байер Леверкузен с 2:0 на собствения си стадион "Стамфорд Бридж" в мач от група Е. Давид Луис откри за домакините в 67-ата минута, а Хуан Мануел Мата удвои в даденото от съдията пордължение.

Срещата започна доста динамично и още в третата минута топката се оказа в мрежата на вратата пазена от Чех. Голът обаче не бе зачетен поради нарушение срещу Фернандо Торес. Минута по късно ситуацията се повтори този път реферът отмени попадение на Торес, тъй като Мейрелеш игра с топката след като беше в засада. Все пак на повторението стана явно, че португалецът не е докоснал кълбото, което оправдава протестите на лондончани. Постепенно темпото се охлади и до почивката нямаше интересни моменти.

През втората част Челси продължи своя натиск, но не съумяваше да създаде голови положения. Така се развиваше играта до 67-ата минута, когато "Ел Ниньо" пусна извеждащ пас към Давид Луис, който без проблем простреля вратаря Лено с нисък удар в ъгъла. Торес бе основния виновник и за другия гол на "сините". Две минути след края на редовното време той преодоля пазещия го защитник и се оказа очи в очи със стража, но отново реши да комбинира и остави Хуан Мата да вкара второто си попадение с екипа на Челси.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147