Виктория - БАТЕ: Ентусиазмът на домакините срещу рутината на гостите


Н. Гавазов

Виктория - БАТЕ: Ентусиазмът на домакините срещу рутината на гостите

Виктория Пилзен - БАТЕ Борисов
Стадион: "Синот Тип Арена", Прага
Дата: 13.09.2011
Час: 21:45
Съдия: Лоран Дюамел (Франция)

Чешкият шампион Виктория Пилзен посреща първенецът на Беларус БАТЕ Борисов в двубой от група Н на Шампионската лига - според специалистите, отчитайки кои са останалите отбори от квартета, това ще бъде битка за третото място. Дебютантът в най-големия европейски клубен турнир достигна до този етап на състезанието, преодолявайки последователно Пюник, Розенборг и миналогодишния участник в групите на Шампионската лига Копенхаген, като чехите постигнаха победи във всичките си шест мача от квалификациите. Във вътрешното първенство нещата обаче не са добри за Виктория, който инкасира две загуби и равенство и след шестия кръг се намира на шесто място с актив от десет точки.

За БАТЕ Борисов това е второ участие в Шампионската лига - при дебюта си през 2008/09 беларусите завършиха срещу Ювентус 2:2 у дома си и 0:0 в Торино, а също така и 1:1 срещу руския Зенит. Миналата година отборът направи и пробив в Лига Европа, където на 16-финалите отпадна от ПСЖ. Тазгодишното участие в групите на Шампионска лига стана възможно след като последователно бяха елиминирани Линфийлд, Акранес и австрийския Шурм Грац. Във вътрешното първенство БАТЕ е без победа в последните си четири мача, но девет кръга преди края на шампионата продължава да е лидер в класирането с девет точки пред втория Шахтьор.

Наставникът на Виктория Павел Врба няма особени проблеми в кадрово отношение и ще може да разчита на всички свои футболисти. Най-вероятно специалистът ще насити средата на терена с повече играчи, а в атака ще заложи само на един нападател.

Виктор Гончаренко няма да може да използва услугите на Родионов, който се контузи в края на август в среща от първенството на страната и в следващите шест месеца ще бъде извън строя. За сметка на това тук се намира бившият нападател на Челси и ПСВ Матея Кежман, на когото се гледа с големи надежди от беларуските фенове. Схемата на игра ще бъде традиционната 4-4-2.

Двубоят се очертава да бъде много оспорван и вълнуващ. Причините за това са, че двата отбора се срещат за първи път помежду си и ще се опитат да започнат с победа съперничеството помежду си. Но най-голямата причина е, че в преките двубои между двата тима ще се реши въпросът за третото място, което все пак ще остави някой от отборите в европейските турнири. Опитът е на страната на БАТЕ, но факторът домакинство не трябва да се пренебрегва. С много внимателна игра и неутрализиране на връзката Володко-Ренан, чехите могат да запишат минимална победа.

Прогноза за: Виктория - БАТЕ Борисов 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Виктория Пилзен:

20 август Дукла Прага - Виктория Пилзен 2:4 (Гамбринус Лига)
24 август Виктория Пилзен - ФК Копенхаген 2:1 (Шампионска лига)
29 август Виктория Пилзен - Спарта Прага 0:2 (Гамбринус Лига)
07 септември Карлови Вари - Виктория Пилзен 1:4 (Купа на Чехия)
09 септември Сигма Оломуц - Виктория Пилзен 2:3 (Гамбринус Лига)

БАТЕ Борисов:

16 август БАТЕ Борисов - Щурм Грац 1:1 (Шампионска лига)
20 август БАТЕ Борисов - Гомел 1:1 (Висша лига)
24 август Щурм Грац - БАТЕ Борисов 0:2 (Шампионска лига)
28 август БАТЕ Борисов - Динамо Минск 2:2 (Висша лига)
09 септември Шахтьор - БАТЕ Борисов 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Виктория Пилзен - БАТЕ Борисов

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Виктория Пилзен - 2.05
Равен - 3.30
БАТЕ Борисов - 3.80

Коефициенти от Offsidebet:
Виктория Пилзен - 2.00
Равен - 3.25
БАТЕ Борисов - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
121