АПОЕЛ - Зенит: Без победител


Н. Гавазов

АПОЕЛ - Зенит: Без победител

АПОЕЛ Никозия - Зенит
Стадион: "GSP Стейдиъм", Никозия
Дата: 13.09.2011
Час: 21:45
Съдия: Едуардо Итуралде Гонсалес (Испания)

Кипърският АПОЕЛ започва втората си кампания в Шампионската лига, приемайки руския шампион Зенит в среща от група G на турнира. До този етап на състезанието представителите на островната държава достигнаха, преминавайки през ситото на квалификациите, където се справиха убедително с албанския Скендербей и словашкия Слован, а срещу полския Висла успехът дойде след истинска драма в реванша, където с гол на Алмейда три минути преди края на редовното време АПОЕЛ си извоюва правото да бъде сред най-добрите 32 отбора в Европа. Във вътрешното първенство възпитаниците на Йованович постигнаха равенство при гостуването си на Ларнака и записаха победа срещу Алки и след втория кръг имат в актива си четири точки.

За Зенит това ще бъде също втора кампания в групите на Шампионската лига. При предишното си участие през сезон 2008/09 руснаците постигнаха победа при гостуването си срещу БАТЕ и записаха две домакински равенства - срещу Ювентус и БАТЕ, а миналата година Оксер се оказа непреодолима преграда по пътя към груповата фаза на турнира. Във вътрешното първенство Зенит загуби изненадващо при гостуването си на Локомотив Москва - след като поведоха с 2:0 през първото полувреме, възпитаниците на Спалети допуснаха необясним спад в играта си след почивката и за 40 минути инкасираха 4 гола. По такъв начин, седем кръга преди края на шампионата борбата за титлата в Русия се изостри до краен предел и петербургци заедно с ЦСКА Москва имат равен брой точки, а третия Динамо е само на два пункта от лидерите.

Наставникът на АПОЕЛ Йованович най-вероятно ще използва същата тактическа постройка, с която победи Висла - начело на атаката ще видим Алмейда и Пинто, а в средата на терена Тричковски и Маркиньо.

Спалети ще заложи в атака само на Кержаков, а Лазович, Файзулин и Росина ще заемат места в халфовата линия на тима. Въпреки грешките, които допусна срещу Локомотив Москва, Малафеев ще започне като титуляр и това бе потвърдено днес лично иот наставника на отбора.

Двубоят на пръв поглед изглежда неравностоен и очакванията са за лесна победа на Зенит. Това обаче едва ли ще е точно така, след като АПОЕЛ ще има подкрепата на собствената си публика и ще се опита да зарадва феновете си. Освен това, кипърци вече показаха, че са твърд отбор, готов да не се предава и да преследва целите си до край. Няма да е изненадващо, ако Зенит победи, а още по-малко ако двубоят завърши наравно.

Прогноза за: АПОЕЛ - Зенит 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

АПОЕЛ Никозия:

07 август АПОЕЛ Никозия - Омония Никозия 1:0 (Суперкупа на Кипър)
17 август Висла Краков - АПОЕЛ Никозия 1:0 (Шампионска лига)
23 август АПОЕЛ - Висла Краков 3:1 (Шампионска лига)
29 август АЕК Ларнака - АПОЕЛ Никозия 0:0 (Лига 1)
09 септември АПОЕЛ Никозия - Алки 3:1 (Лига 1)

Зенит:

06 август ЦСКА Москва - Зенит 0:2 (Висша лига)
14 август Зенит - Амкар Перм 1:1 (Висша лига)
20 август Криля Советов - Зенит 2:5 (Висша лига)
28 август Зенит - ФК Краснодар 5:0 (Висша лига)
10 септември Локомотив Москва - Зенит 4:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

АПОЕЛ Никозия - Зенит

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
АПОЕЛ Никозия - 3.40
Равен - 3.30
Зенит - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
АПОЕЛ Никозия - 3.30
Равен - 3.20
Зенит - 2.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123