Арсенал се готви за тежка битка срещу Удинезе


Н. Гавазов

Арсенал се готви за тежка битка срещу Удинезе

Арсенал ще лети за Италия този следобед заедно с мениджъра си Арсен Венгер, където утре ще се изправи в тежка битка срещу Удинезе в среща-реванш от 4-я кръг на Шампионската лига. Както е известно, френският специалист вчера бе наказан от УЕФА да не води отбора си в два мача в европейските клубни турнири, като причината за наказанието е нарушаване на правилата по изтърпяване на по-рано наложено наказание, заради изявленията му срещу бившия рефер Масимо Бусака, който изгони несправедливо Ван Перси по време на миналогодишния реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Барселона.

УЕФА също така глоби „артилеристите" с 10 000 евро за неприлично поведение на неговите служители по време на мача.

Новината вчера бе поредният удар за Арсенал, който преминава през един от най-трудните периоди откакто Венгер е мениджър. Лондончани загубиха у дома с 0:2 от Ливърпул в събота, когато те бяха без Сонг и Жервиньо. Но сега двамата ще бъдат на разположение на французина, заедно с капитана си Робин ван Перси, който изтърпя наложеното му по-рано наказание заради червения картон на „Камп Ноу".

Почти сигурно е, че дебют в Шампионска лига ще направи 18-годишният Мигел, който в събота изигра своя първи мач във Висшата лига на Англия. Според испанеца, единственият начин да бъде забравена загубата от „мърсисайдци" е многото работа.

„Ние трябва да работим много и да забравим по-бързо този резултат. Следващата седмица излизаме срещу Манчестър Юнайтед, но на първо място стои мача с Удинезе утре. Безсмислено е сега да разговаряме какво се случи в събота. Нека бъдем положително настроени, защото на Удинезе им трябват два гола, за да постигнат пълен успех, но ако ние дадем всичко от себе си, аз съм убеден, че ще можем да излезем победители", заяви Мигел за Sky Sports.

Мачът срещу Удинезе утре вечер ще бъде от решаващо значение за оформяне сезона на Арсенал, който ако отпадне, ще загуби най-малко 30 милиона евро. По-късно клуба от „Емирейтс" потвърди появилите се слухове, че е обжалвал в последния момент наказанието на Венгер с искане то да бъде спряно. Целта според специалистите е да се осигури присъствието на французина на пейката в случай, че жалбата не може да бъде разгледана преди началото на утрешния мач с Удинезе.

 

  Сподели
79