Лил обърна Атлетико Мадрид в Испания


И. Ангелов

Лил обърна Атлетико Мадрид в Испания

Лил направи невероятно завръщане през второто полувреме, за да победи Атлетико Мадрид с 3:1 в мач, изпълнен със събития в испанската столица. Точно както направи три седмици по-рано срещу градските съперници Реал Мадрид, Джонатън Дейвид отбеляза победния гол от дузпа след спорно решение на съдията Марко Гуида.

Само 8 минути след началото на мача Атлетико вкара гол от грешка на Осман Туре в първия му стартов мач в старшия отбор на гостите. Младокът ужасно подцени положението и подаде назад към вратаря, позволявайки на Хулиан Алварес да прати топката в мрежата зад Лука Шавелие.

Това беше идеалният начин за домакините да забравят унижението си от най-тежката си загуба в историята на Шампионска лига от Бенфика миналия кръг, но въпреки че Лил съответстваше на техния интензитет през по-голямата част от първото полувреме, испанският отбор трябваше да увеличи преднината си преди почивката. Александър Сьорлот пропусна три чисти шанса.

Без да запази чиста мрежа в последните си седем мача, отборът на Диего Симеоне далеч не беше в безопасност с резултат 1:0 и нервите преобладаваха в началото на второто полувреме. След като преодоляха първоначалното предизвикателство, Лил постепенно си възвърнаха контрола върху играта. В 61-ата минута Едон Жегрова отбеляза красив гол с удар от разстояние, който рикошира в защитник и влезе в мрежата на Ян Облак за 1:1. 

Несигурността обхвана стадиона, когато съдия Гуида посочи бялата точка в 70-ата минута след неясно нарушение в наказателното поле. След продължителна проверка на VAR и липса на убедителни доказателства за нарушение, решението остана непроменено и Дейвид отбеляза от дузпата, оставяйки Атлетико бесен при 2:1. Дейвид добави сол в раната в добавеното време, когато в 89-ата минута ударът му се отклони от защитник и се изви над Облак, осигурявайки историческа нощ за Лил и победа с 3:1.
 
 

  Сподели
102