Монако ще прегази Динамо Загреб


Н. Гавазов

Монако ще прегази Динамо Загреб

Динамо Загреб - Монако

Стадион: "Максимир", Загреб

Дата: 02.10.2024 г.

Час: 22:00

Съдия: Харм Осмерс (Германия)

Динамо Загреб посреща Монако в опит да отговори положително на баварския ужас, който го сполетя преди две седмици. Монако обаче е в страхотна форма и с огромно самочувствие след победата над Барселона, така че хърватите са изправени пред много трудна задача.

След като баварците стигнаха до преднина от три гола, удари на Бруно Петкович и Такуя Огивара върнаха гостите за момент в надпреварата, но войските на Венсан Компани значително натиснаха газта през втория период с квартет голове на Хари Кейн и дубъл на Олисе.

Катастрофата в Бавария коства позицията на Сергей Якирович като старши -треньор на Динамо Загреб, въпреки че нещата не се подобриха веднага за домакините в сряда, които бяха победени с 4-1 в домакинството на Славен на 21 септември, поражение, може би по-лошо от фиаското в Мюнхен.

Оттогава обаче динамовци се радват на положителен резултат, разбивайки НК Локомотив с 5-1 на Стадион "Максимир" по време на първия мач на Ненад Биелица начело на клуба, като 53-годишният специалист ще се опита да изведе Загреб до плейофите на Шампионска лига, след като не успя да го направи с Унион Берлин миналия сезон.

Спечелвайки само един от последните си пет мача във всички състезания, Динамо Загреб не притежава най-добрата форма за този сблъсък, въпреки че статистиката им на "Максимир" е добра, след като загуби само веднъж от пет мача през този сезон.

След второто място в Лига 1 през кампания 2023-24 г. - завършвайки на девет точки зад многогодишните победители Пари Сен Жермен, Монако е на мисия да вдигне първата си френска корона от сезон 2016-17 г. и това конкретно търсене започна впечатляващо.

Монеканци загубиха само две точки по време на първите си шест състезания във висшата лига този сезон, като събирайки 16 точки от първите си шест битки в Лига 1, Монако в момента заема второ място в класацията на Лига 1, отстъпвайки на парижани на Луис Енрике само по голова разлика.

Фокусирайки се върху континенталната сцена, Монако също се радва на голям успех в Шампионска лига през тази кампания, побеждавайки лидера в Ла Лига Барселона с 2-1.

Динамо Загреб остава без услугите на Мауро Перкович , като 21-годишният футболист все още се възстановява от контузия на коляното, получена през август.

Плавите също не могат да се възползват от таланта на Дино Перич поради удар, което означава, че домакините са ограничени по отношение на опциите в защита.

В резултат на това испанецът Раул Торенте е почти сигурен, че ще запази мястото си в стартовия състав.

В момента Монако е без Едан Диоп и Радослав Майецки, които са  в лазарета до следващия месец, като двамата се борят съответно с проблеми с краката и глезените.

Въпреки повишаващият се морал на играчите на Динамо Загреб, домакините са аутсайдер в тази среща тъй като гостите имат по-качествен състав и буквално летят както на вътрешната, така и континенталната сцена.

Прогноза: Динамо Загреб – Монако 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Монако (Ади Хютер)
 
Кон
   
Вандерсон
Синго
Салису
Енрике
Акилиуш
Закария
Головин
Бен Сегир
Балогун
Емболо
Петкович
Ходжа
Батурина
Кордоба
Адеми
Мишич
Пиер-Габриел
Торент
Бернауер
Ристовски
   
Невистик
 
Динамо Загреб (Ненад Биелица)

Обоснована прогноза: Динамо Загреб - Монако 0:3

  Сподели
29