Барса ще запише първа победа в ШЛ


Н. Гавазов

Барса ще запише първа победа в ШЛ

Барселона – Йънг Бойс

Стадион: "Луис Компанис", Барселона

Дата: 01.10.2024 г.

Час: 22:00

Съдия: Ерик Ламбре (Белгия)

Барселона ще се опита да запише първа победа в Шампионска лига, когато посрещне Йънг Бойс в мач от втория кръг на основната схема на турнира.

Каталунците започнаха кампанията си в главното клубно първенство на Европа край Лазурния бряг, но мачът срещу Монако се превърна в кошмар за каталунците, които дойдоха тук в ролята на фаворити. Ерик Гарсия бе изгонен в 10-та минута и това влоши положението на гостите, които малко след това получиха гол. Изравнителното попадение на Ламине Ямал в средата на първата част даде надежда за хората на Ханзи Флик, но уви – на екватора на не толкова богатото откъм събития второ полувреме домакините вкараха и това се оказа фатално за Барселона, която претърпя първа загуба за сезона.

Отговорът на каталунците бе в Ла Лига, където Виляреал бе размазан с 5:1 на собствения му стадион, а след това три точки бяха спечелени от Хетафе. Изненадата дойде през уикенда, когато Барса пътува до Памплона. Местният Осасуна поведе през първата част, преди Пау да намали. Резултатът обаче стана неприличен след още два точни домакински удара, но нов гол на Ямал в края направи загубата на "блаугранас" по- почетна. Каталунците запазиха лидерството си в таблицата, но не успяха да се възползват от препъването на Реал Мадрид и сега разликата между двата гранда е само три пункта.

Съдбата на Йънг Бойс е идентична. Швейцарците започнаха със загуба от Астън Вила в Шампионска лига, но тук има един нюанс. Поражението бе на домашната сцена и освен това столичани бяха напълно безпомощни срещу бирмингамци, катастрофирайки с 0:3. Последва саморазправа с Винтертур (победа с 4:1 като гост), но през уикенда Йънг Бойс загуби от Грасхопърс и така хората на Патрик Рахмен се озоваха на предпоследна позиция в Суперлигата, на 11 точки от лидера Люцерн.

Барселона не може да разчита на Ерик Гарсия (дисквалификация), Фермин Лопес (бедро), Дани Олмо (коляно), Марк Бернал (коляно), Андреас Кристенсен (ахилес), Роналд Араухо (коляно), Гави (коляно), Марк-Андре тер Щеген (коляно) )

Под съмнение: Френки де Йонг (глезен)

Гостите са без Саиди Янко (мускул), Патрик Пфайфър (подколенно сухожилие), Фасинет Конте (коляно)

И двата отбора се нуждаят от положителен резултат, за да намалят напрежението, но по всичко изглежда, че каталунците са по-близо до тази цел. Да, домакините имат пълен лазарет, но качеството на останалите играчи е такова, че осигурява надмощие над гостите.

Прогноза: Барселона – Йънг Бойс 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Йънг Бойс (Патрик Рахмен)
 
Ван Балмус
   
Атакаме
Камара
Зукру
Хаджам
Ниасе
Лаупер
Монтейро
Угриник
Коли
Ганвула
Рафиня
Левандовски
Ламал
Педри
Торе
Касадо
Балде
И.Мартинес
Кубарси
Кунде
   
Пеня
 
Барселона (Ханзи Флик)

Обоснована прогноза: Барселона - Йънг Бойс 2:0

  Сподели
15