Барса ще нанесе историческа загуба на Монако


Н. Гавазов

Барса ще нанесе историческа загуба на Монако

МонакоБарселона

Стадион: "Луи II", Монако

Дата: 19.09.2024 г.

Час: 22:00

Съдия: Алард Линдхоут (Нидерландия)

Два отбора, които започнаха без загуба на сезона, се срещат на "Луи II" в Шампионска лига в четвъртък, когато Монако приема Барселона.

И двата клуба завършиха като вицешампиони в съответните си лиги миналия сезон, но направиха обещаващи стартове с оглед да станат по-добри.

Под ръководството на Ади Хютер всички знаци сочат в правилната посока за Монако, след като завърши на второ място след Пари Сен Жермен в Лига 1 миналия сезон.

Стартът без загуба беше удължен до четири мача с победа с 3-0 над Оксер през уикенда, което позволи на Хютер да направи няколко смени преди тази среща, като мачът приключи след час.

Тази статистика обаче е в опасност, защото едно са срещи на вътрешна сцена, а друго на европейска.

Освен Барселона, Монако също ще посрещне Бенфика и Астън Вила в Княжеството, докато предстоят пътувания до Интер Милано и Арсенал в Шампионска лига.

Въпреки че предстоящите им опоненти може да са плашеща перспектива, рекордът на Монако срещу испански клубове може да им даде голяма увереност, след като спечели седем от предишните си девет мача.

Мрачната неотдавнашна домакинска форма в това състезание обаче е причина за безпокойство, след като загуби седем поредни двубоя на "Луи II" - никой отбор не е губил осем поредни домакински мача в историята на състезанието.

Хютер ще се надява много да се е променило по отношение на манталитета от последното им участие в надпреварата през 2018 г., което завърши с второ поредно отпадане от груповата фаза.

Клубът наистина има фантастична статистика в Шампионска лига като цяло, като се има предвид, че са се класирали за нея само в девет случая, достигайки един финал, три полуфинала и четвъртфинал.

Те са се срещали с Барселона само в една предишна кампания, през 1993 г., когато каталунците спечелиха и двете срещи без да допуснат гол.

Отборът на Ханзи Флик ще се стреми да направи три победи от три мача срещу Монако, докато се подготвя за 21-ви пореден сезон в най-високото ниво на Европа, но за авторитета на клуба те трябва да подобрят последните си резултати.

Откакто стана европейски шампион през 2015 г., Барса е стигнала само веднъж отвъд четвъртфиналите, което включва две отпадания от груповата фаза през 2021 и 2022 г.

Това е в пълен контраст със статистиката, която имаха по време на славните години на клуба, достигайки поне до полуфиналите 10 пъти в 15 кампании между 1999 и 2015 г.

Монако също може да не е идеалният начален опонент, като се има предвид, че Барса спечели само две от последните си девет визити във Франция, една от които бе в ПСЖ през миналия сезон, преди да загуби четвъртфиналния мач.

"Блауграна" обаче по принцип са фаворити, особено в последните кампании, като постигнаха победи в първия ден на пет предишни сезона.

Доброто начало в лигата също ще изпълни с увереност каталунците, които предприемат краткото пътуване до Южна Франция, след като победата с 4-1 в неделя над Хирона разшири победния им старт до пет мача, отбелязвайки 17 гола в процеса.

Монако би трябвало да може да използва халфа Ламин Камара, след като беше изнесен с контузия на врата срещу Оксер през уикенда.

Двамата потвърдени отсъстващи остават Едан Диоп и резервният вратар Радослав Майецки , които няма да бъдат на разположение за избор най-рано следващия месец.

Барселона остана разочарован от новината, че Дани Олмо ще отсъства до международната пауза през октомври заради контузия на сухожилието, получена срещу Хирона в неделя, оставяйки Флик с изключително недостиг на опции за халфовата линия.

Олмо се присъединява към много дълъг списък от отсъстващи в Барса, като Фермин Лопес , Гави , Френки де Йонг и Андреас Кристенсен.

Роналд Араухо в момента е извън терените заради контузия на подколянното сухожилие, но така или иначе щеше да бъде наказан след червения си картон срещу ПСЖ в четвъртфиналите от миналия сезон.

Робърт Левандовски вкара осем гола в Шампионска лига, откакто се присъедини към Барса, като общата му сметка достигна 94, и той ще се стреми да стане третият играч, достигнал границата от век по време на тази фаза на лигата.

Формата на Барса е обезпокоителна за всеки един съперник, така че очакваме гостите да доминират и да нанесат историческа загуба на Монако, който ще запише нежелан рекорд от загуби за всички времена.

Прогноза: Монако – Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Ханзи Флик)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Кубарси
Мартинес
Балде
Гарсия
Педри
Касадо
Ямал
Левандовски
Рафиня
Емболо
Сегир
Минамино
Аклиуш
Закария
Камара
Енрике
Елеби
Керер
Вандерсън
   
Кон
 
Монако (Ади Хютер)

Обоснована прогноза: Монако - Барселона 0:2

  Сподели
157