Беззъб Ман Сити не пребори Интер


И. Ангелов

Беззъб Ман Сити не пребори Интер

В повторение на финала на Шампионската лига от 2023 г., Манчестър Сити завърши 0:0 с Интер Милано на "Етихад Стейдиъм“, въпреки че резултатът удължи непобедената им серия в турнира на 24 мача в редовно време.

В последната среща между двата отбора през 2023 г. видяхме гол чак в 68-ата минута, а предпазливото начало на този мач подсказваше, че феновете ще трябва отново да почакат за попадение. В отсъствието на Лаутаро Мартинез, който остана на резервната скамейка, Маркюс Тюрам беше първият, който затрудни вратар, като стреля директно към Едерсон. От другата страна, Ерлинг Холанд отправи безобиден удар с глава към Ян Зомер, тъй като и двата отбора трудно създаваха положения.

Интер изглеждаше опасен на контраатака, като това се доказа, когато Карлос Аугусто принуди Едерсон да спаси на близката греда. Възможностите за Сити бяха оскъдни, а домакините понесоха сериозен удар, след като ключовият халф Кевин Де Бройне бе принуден да напусне играта поради очевидна мускулна контузия в края на първото полувреме. Фил Фоудън замени белгиеца и въпреки че внесе енергия в атаката на Сити, той също не успя да затрудни истински Зомер в началото на второто полувреме.

Нито един отбор не отправи точен удар в рамките на 20-те минути след подновяването на играта, което накара Симоне Индзаги да въведе в игра Лаутаро Мартинес и Хенрих Мхитарян. Това доведе до повече шансове и за двата отбора, като Фоудън и Йошко Гвардиол бяха спрени от две умни спасявания на Зомер, докато Мхитарян пропиля най-големия шанс за Интер, като стреля високо над вратата след центриране на Дензел Дъмфрис.

Мартинес и Родри също опитаха да решат изхода на мача в последните минути, но не успяха да покажат нужната класа, за да отбележат, а Илкай Гюндоган пропиля огромен шанс, като насочи удар с глава право в ръцете на Зомер от близка дистанция. Без голове и в двата края, "гражданите“ вече имат само пет победи в последните си 14 мача срещу италиански съперници. За Интер това е по-скоро добър резултат, като те остават непобедени след пет мача този сезон, въпреки че все още не са достигнали оптималната си форма.
 
 

  Сподели
196