Мендеш спаси ПСЖ от срам срещу Жирона


И. Ангелов

Мендеш спаси ПСЖ от срам срещу Жирона

Пари Сен Жермен започна кампанията си в Шампионската лига с победа с 1:0 на "Парк де Пренс“, но трябваше да се потруди сериозно за трите точки срещу Жирона, която остана с празни ръце при дебюта си в Европа.

Гостите имаха известен късмет, че запазиха равенството през първите 15 минути срещу финалистите от 2020 година, след поредица от шансове. Само реакция от Ладислав Крейчи предотврати силния удар на Уорън Заир-Емери да намери целта, като топката мина на сантиметри от десния стълб на Пауло Газанига. Малко след това Заир-Емери асистира на Марко Асенсио, но неговият удар от малък ъгъл също мина покрай гредата.

Жирона устоя на ранния натиск и ограничи парижаните до удари от далечно разстояние от Фабиан Руис и Усман Дембеле, но не успя да създаде свои възможности. Първото полувреме завърши без нито един точен удар, като ПСЖ остана без гол през първото полувреме за първи път в девет мача.

Дембеле отправи два удара около 60-та минута, но и в двата случая бе спрян от Газанига. Натискът на домакините продължи благодарение на опасните центрирания на Ашраф Хакими и заплахата от Коло Муани, като именно те двамата комбинираха в последните 10 минути, за да пробият защитата на Жирона, но нападателят не успя да уцели вратата от шест метра.

Това изглеждаше като последната възможност, докато в 90-та минута Газанига не позволи ниско центриране на Нуно Мендеш да мине под тялото му и да се търкулне във вратата за 1:0, осигурявайки победата на домакините по комичен начин. Късният победен гол означава, че ПСЖ избегнаха провала да не вкарат в три поредни мача в Шампионската лига за първи път, докато Жирона записва втора загуба като гост в последните си седем мача.

 
 

  Сподели
127