Динамо Киев прекърши Рейнджърс в края


Н. Гавазов

Динамо Киев прекърши Рейнджърс в края

В Глазгоу, Шотландия, на "Хемпдън Парк" се проведе реваншът от третия кръг от квалификациите на Шампионска лига, в който местният Рейнджърс и Динамо Киев си оспорваха билет за следващия кръг.

Първата среща в Люблин, Полша, завърши наравно 1:1, така че в Глазгоу тимът на Александър Шовковски трябваше да спечели - ако не в редовното време, то в продълженията или след изпълнение на дузпи.

Първото полувреме премина в равностойна битка, с малко опасни моменти. А още в началото на вторите 45 минути Рейнджърс остана с десетима заради изгонването на Йефте, който удари Караваев с лакът и получи втори жълт картон.

Въпреки численото мнозинство, "бяло-сините" дълго време стигаха до изгодни позиции. Отлична възможност за гол в края на второто полувреме пропусна Виталий Буялски, който не успя да се възползва от излизането един на един с вратаря.

Съперниците също отвръщаха с опасни атаки и до 82-ата минута нямаше увереност, че киевчани ще стигнат до продължения. Тогава обаче Караваев центрира от десния фланг към Пихаленок, който от двайсетина метра насочи топката ниско във вратата. А две минути по-късно Шапаренко от левия ъгъл на наказателното поле подаде топката към Волошин, който стреля точно в близкия ъгъл.

Така Динамо спечели като гост с 2:0 и се класира за плейофите на квалификациите за Шампионска лига.

Във финалния кръг на квалификациите за Шампионска лига съперник на Динамо ще бъде австрийския Залцбург, който победи холандския Твенте с общ резултат 5:4.

  Сподели
17