Белингам: Това е най-хубавата нощ в живота ми


Н. Гавазов

Белингам: Това е най-хубавата нощ в живота ми

Халфът на Реал Мадрид Джуд Белингам сподели емоциите си след победата над Борусия Дортмунд във финала на Шампионска лига с 2:0.

"Сбъднах мечтата си да играя в такъв мач. Толкова много хора казват, че няма да успеете. Но дни като днешния просто ви напомнят защо сте продължили напред. Всичко беше наред с емоциите ми, докато не видях лицата на родителите си, които в детството ми ме откъснаха от футбола през нощта. Не мога да изразя емоциите си с думи. Това е най-добрата нощ в живота ми“, заяви Белингам.

Отборите играха на стадион "Уембли" в Лондон (Англия). Срещата бе ръководена от съдийска бригада, начело със Славко Винчич (Словения). Мачът завърши с победа за Реал Мадрид с резултат 2:0.

В 74-ата минута защитникът на Реал Мадрид Даниел Карвахал откри резултата. След това в 83-ата минута на мача преднината на Мадрид бе удвоена от нападателя Винисиус Жуниор, поставяйки крайния резултат на мача 2:0.

Така Реал Мадрид спечели Шампионската лига за сезон 2023/2024. За Лос Бланкос това е 15-а победа в елитния европейски турнир в историята им.

  Сподели
127