Реал ще превземе Уембли и Борусия Дортмунд


И. Ангелов

Реал ще превземе Уембли и Борусия Дортмунд

Борусия Дортмунд - Реал Мадрид 
Стадион: Уембли 
Дата: 01.06.2024 г. 
Час: 22:00 ч.

11 години след като загуби финала на Шампионска лига именно на "Уембли" срещу Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд се завръща на същия стадион, на същата фаза, но може би срещу дори по-тежък съперник в лицето на Реал Мадрид на Карло Анчелоти. Германците обаче се справиха с отбори като ПСЖ и Атлетико Мадрид за да заслужат мястото тук, където ще дадат всичко за финална победа.

Реал Мадрид достигна до своя 18-ти финал в ШЛ по типично драматичен начин на всяка крачка, особено след битката с Байерн, с която тимът се върна на "Бернабеу" за да заслужи финал. По пътя "белия балет" отстрани и фаворитът Манчестър Сити в една среща, в която отстъпваше в доста показатели, но отново показа характер.

Сега двата отбора са в почти перфектно здраве и имат още време до уикенда за подобрение. При Борусия само Рами Бенсебаини е с контузия, докато под въпрос са Алер, Мори и Дуранвил. 

Карло Анчелоти има проблеми с липсващите Давид Алаба и Аурелиен Чуамени. Наскоро завърналият се на вратата Куртоа може да измести изкаралия почти цял сезон Лунин от позицията.

Реал Мадрид гони рекордна 15-та титла в Шампионска лига. Времето за подготовка бе достатъчно за Анчелоти, който в последните срещи запази основните си имена именно за да заложи на най-доброто в този двубой. Стратегията на германците бе обратна - набиране на инерция и самочувствие с голове в подготовка за финала. Очаква се испанците да довършат работата на "Уембли", обаче.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Реал Мадрид 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Мадрид (Карло Анчелоти)
 
Куртоа
   
Рудигер
Начо
Карвахал
Менди
Валверде
Камавинга
Кроос
Белингам
Родриго
Винисиус
Фюлкруг
Адейеми
Бранд
Санчо
Джан
Забицер
Маатсен
Риерсон
Шлотербек
Хумелс
   
Кобел
 
Дортмунд (Един Терзич)

Обоснована прогноза: Дортмунд - Реал Мадрид 1:2

  Сподели
618