Провал ли ще бъде отпадането на Литекс?


А. Павлов

Провал ли ще бъде отпадането на Литекс?

Утре вечер българският шампион Литекс гостува на Висла Краков в среща реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига. В първия двубой момчетата на Любослав Пенев претърпяха неприятно поражение с 1:2 и така силно намаляха техните шансове да се класират за плейофния кръг от най-престижния евротурнир.

Независимо от това както от лагера на полския първенец, така и от този на ловчанлии заявиха категорично, че все още нищо не е решено. При всички положения Висла и Литекс се готвят за един тежък дуел помежду си, победителят от който ще се приближи сериозно към влизане в групите на Шампионската лига. Несъмнено големият заряд на утрешния сблъсък между първенците на Полша и България е предпоставка за оспорван и напрегнат двубой, на какъвто между прочем станахме свидетели и преди седмица на българска земя.

Тогава домакините от Литекс създадоха повече положения от своя съперник, владееха повече топката и изобщо можем да кажем, че в игрови план се представиха по-добре от Цветан Генков и компания. Този факт обаче надали може да бъде утеха за някого от отбора на ловчанлии, които не успяха да си решат мача, след като изтърваха куп изгодни шансове.

От друга страна, Бялата звезда атакуваше по-рядко от Оранжевите, но пък не можем да отречем, че акциите на поляците бяха доста опасни. Избраната от треньора Мааскант тактика донесе успех на Висла и сега краковчани могат да гледат по-спокойно към втория двубой с Литекс.

И тук възниква големият въпрос: Провал ли ще бъде евентуално отпадане на Оранжевите от Висла? Ако се опитаме да дадем обективен отговор на този въпрос, тогава ще стигнем до заключението, че едно отпадане на ловчанлии от полския шампион няма да бъде нито сензация, нито провал, защото, когато загубиш един равностоен сблъсък, просто няма от какво да се срамуваш.

  Сподели
227