Равенство в Краков ще елиминира Литекс


В. Мухарски

Равенство в Краков ще елиминира Литекс

Висла Краков - Литекс
Стадион: "Хенрик Рейман", Краков
Дата: 03.08.2011
Час: 21:30
Съдия: Фират Айдънуш (Турция)

Литекс гостува на Висла в мач-реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига. След първата среща в Ловеч поляците имат преднина, след като успяха да стигнат до победа с 2:1. “Оранжевите” ще търсят на всяка цена ранен гол, докато играчите на Висла ще бъдат далеч по-спокойни.

Старши-треньорът на тима от Краков Роберт Мааскант обмисля да остави българския нападател Цветан Генков на резервната скамейка. Българският национал на полския отбор най-вероятно няма да играе в реванша и ще бъде заменен от Дуду Битон, който се намира в по-добра форма.

Все още не е ясно дали домакините ще могат да разчитат на Чезари Вилк, който продължава да се готви на специален режим заради проблеми с коляното. Ако той не се възстанови за двубоя ще бъде заменен от аржентинеца Хервасио Нунес. Добрата новина за холандеца е възстановяването след контузия на Патрик Малецки, който е готов да започне в титулярния състав.

Наставникът на Висла лично е наблюдавал двубоя за Суперкупата на България, където Литекс загуби от ЦСКА с 1:3. Тогава обаче голама част от титулярите на ловчанлии бяха запазени именно за срещата с поляците.

"Разбирам българите. Ако ние бяхме в подобна ситуация и трябваше да играем мач за Суперкупата, аз също щях да разчитам на повечето от резервите",заяви Мааскант. Ще бъдем доволни, ако отстраним Литекс, но не и прекалено ентусиазирани. Очевидно ще бъде добре за футбола в Полша страната отново да има отбор в групите на Лига Европа. Но нашата главна и основна цел е влизане във футболния елит, а това значи участие в групите на Шампионската лига. За да постигнем това, обаче, ще трябва да се справим с още един съперник", добави холандецът.

Старши-треньорът на Литекс Любослав Пенев запази титулярите си и ще има възможност да излезе с най-доброто, с което разполага в реванша. Георги Миланов е възстановен от контузията си и отпътува с отбора за Полша. Халфът пострада през първото полувреме на мача за Суперкупата на България, но вече е готов да започне като титуляр в Краков, ако Пенев му гласува доверие. Очаква се все пак той да остане на резервната скамейка.

“Шансовете ни са големи. Отиваме в Полша, за да победим Висла и да продължим напред в турнира", заяви Пенев на летище “София” при заминаването на отбора.

Последни 5 изиграни срещи:

Висла Краков:

08 юли Флора - Висла Краков 2:2 (Приятелска среща)
13 юли Сконто - Висла Краков 0:1 (Шампионска лига)
19 юли Висла Краков - Сконто 2:0 (Шампионска лига)
26 юли Литекс - Висла Краков 1:2 (Шампионска лига)
30 юли Видзев Лодз - Висла Краков 1:1 (Екстракласа)

Литекс:

05 юли Литекс - Ботев Пловдив 3:0 (Приятелска среща)
12 юли Могрен - Литекс 1:2 (Шампионска лига)
19 юли Литекс - Могрен 3:0 (Шампионска лига)
26 юли Литекс - Висла Краков 1:2 (Шампионска лига)
30 юли Литекс - ЦСКА София 1:3 (Суперкупа на България)


Досегашни срещи:

Висла Краков - Литекс

2 мача
2 победи за Висла Краков
0 равенства
0 победи за Литекс
Голова Разлика: 4:2 за Висла Краков


Коефициенти от bet365:
Висла Краков - 1.80
Равен - 3.50
Литекс - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Висла Краков - 1.75
Равен - 3.40
Литекс - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185