Куп пропуски и загуба за Литекс от Висла в Ловеч (видео)


В. Мухарски

Куп пропуски и загуба за Литекс от Висла в Ловеч (видео)

Литекс загуби от Висла Краков в първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Българският шампион има за какво да съжалява, тъй като пропуските пред вратата на поляците бяха доста.

В 10-ата минута Ицо Янев след прекрасно изпълнен пряк свободен удар нацели гредата. В 19-ата минута Майкъл Ламей се измъкна от опит за изкуствена засада на българите и с хубав прехвърлящ удар откри резултата. Последваха много пропуски за "оранжевите", като близо до гол бяха Светльо Тодоров и Миланов. В последната минута на първата част Том стреля и след рикошет в полски бранител, топката се озова в мрежата на гостите за 1:1.

След почивката Литекс бе по-активният тим. В 62-ата минута Том отново обстрелва стража на поляците, но Йованович успя да боксира и да изчисти. В 73-ата минута Янев центрира от фаул, а Бодуров засече, но прати топката в аут.

В 75-ата минута Меликсон получи добър пас, надбяга Пламен Николов и с хубав удар вкара за 1:2. В 80-ата минута "оранжевите" нацелиха втора греда чрез Бодуров. Минута по-късно влезналия като резерва Кодо вкара топката в мрежата на Висла, но голът не бе зачетен, заради нарушение. В 88-ата минута Чавес задържа с ръка Кодо в наказателното поле на гостите, но това остана незабелязано от главния съдия. По този начин Висла взе стабилна преднина преди реванша в Полша.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
201