Англия може да получи шест билета за Шампионска лига


Н. Гавазов

 Англия може да получи шест билета за Шампионска лига

Англия може да получи шест билета за Шампионска лига за следващия сезон.

Както е известно, обикновено само отбори, които заемат първите четири места във Висшата лига, се класират за Шампионска лига.

От сезон 2024/25 обаче УЕФА променя формата на Шампионска лига и страните с най-висок рейтинг ще получат два допълнителни билета за елитния европейски турнир на.

С голяма вероятност един от тези два билета ще отиде в Англия, която все още е представена в Европа от Арсенал, Манчестър Сити, Ливърпул, Уест Хем и Астън Вила.

Daily Mail обаче отбелязва, че е възможно стечение на обстоятелствата, при които Англия да получи още един, шести, билет за Шампионска лига.

Това изисква Уест Хем да завърши на пето място във Висшата лига и да спечели Лига Европа. В този случай "чуковете" ще прехвърлят билета си на шестия отбор във вътрешното първенство, а самите те ще влязат в Шампионска лига като победител във втория по значимост клубен турнир в Европа.

Вярно, подобен сценарий изглежда малко вероятен, тъй като в момента тимът на Дейвид Мойс е на седмо място и изостава с девет точки от петия Тотнъм, който също има мач по-малко.

Нека добавим, че Висшата лига няма да получи допълнителен билет, ако отборът, завършил в топ 4, спечели европейски трофей.

  Сподели
398