Арсенал надви Порто след дузпи (видео)


И. Ангелов

Арсенал надви Порто след дузпи (видео)

Арсенал посрещна Порто във втората среща от осминафиналната фаза на Шампионска лига между двата тима. След като на "До Драгао" португалците вече имаха аванс с 1:0, днес в Лондон на "Емирейтс" домакините върнаха същата победа в редовното време 1:0, след което срещата влезе в продължения и дузпи, където Рая спаси два пъти за да изпрати отбора си напред.

Арсенал стартира добре срещата и постепенно затискаше опонента в полето му, като Порто имаше шанс да атакува на контри. Така след няколко пропуска на домакините и Рая трябваше да спасява вратата си в 23-ата минута. 

В 41-ата минута Йодегор с брилянтна игра се отдели от двама и предостави перфектна топка на Торсар в полето, който завърши хладнокръвно за 1:0 и общ резултат 1:1 от двата мача.

Втората част започна по-силно за Порто, но скоро инициативата отново бе предадена на домакина, който създаваше и пропускаше. В 67-ата минута Емирейтс избухна и след гол на Йодегор, който обаче бе отменен. До края Жезус можеше да реши срещата, но не успя и се стигна до продължения.

В първите 15 минути Арсенал опита да притисне Порто, но гостите се справяха с напрежението докато силите на домакините намаляха. Така се доигра и втората част и се стигна до дузпи:

1.Йодегор прати Коща в грешна посока за 2:1;
2. Пепе Акино също прати Рая в грешна посока за 2:2;
3. Хаверц с изпълнение по тревата заблуди вратаря - 3:2;
4. Рая спаси прецизния удар на Вендел с доста късмет - 3:2;
5. Сака не остави шанс на вратаря с мощен удар - 4:2;
6. Груич стреля през пръстите на Рая за 4:3;
7. Райс с нов мощен шут вкара за 5:3;
8. Рая спаси и удара на Галено за 5:3 и прати Арсенал на четвъртфиналите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
372