Гуардиола: Нокаутирахме отбор, който победи Юнайтед


Н. Гавазов

Гуардиола: Нокаутирахме отбор, който победи Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира победата над Копенхаген с 3:1 в реванша от 1/8-финалите на Шампионска лига на УЕФА.

"Веднага ще кажа, че ще говорим за Ливърпул в петък. Играхме срещу Лутън, без да мислим за следващия мач срещу Юнайтед, след това играхме срещу Юнайтед, без да мислим за Копенхаген. А днес просто имахме нужда от свежест.

Някои от играчите ни бяха изтощени, защото имахме само три дни почивка след последния мач. Играхме в неделя вместо в събота, нещо, което може само да си представите в тази Англия. Тези състезания са много трудни и непредвидими.

С отбора си казахме преди мача, че ако съперниците отбележат първи, ще има много вълнение и суетене, така че трябва да ги изпреварим.

В крайна сметка нокаутирахме отбор, който победи Юнайтед и Галатасарай и завърши наравно с Байерн. Имаме нужда от всички играчи, ако искаме да се борим за всички титли. Сега сме сред осемте най-добри отбора в Европа.

На всички въпроси, които имате относно Ливърпул, ще отговоря в петък, защото ако го направя днес, няма да видя лицата ви на пресконференцията в петък. По-добре да не се фокусираме върху умората или дните, в които трябва да се възстановим.

Съперниците за четвъртфиналите? Всички съперници ме карат да се притеснявам, защото всички са много трудни. Мисля, че когато пристигнах, клубът не усети, че можем да напреднем по същия начин, както когато бях в Барселона, но сега отново играем на четвъртфиналите в Шампионска лига. И това е така, защото имах време, което сега повечето треньори нямат.

Дайте ни време да губим мачове, както направихме срещу Монако през първия ми сезон. Ако не преминете през това, екипът никога няма да се научи. Големи клубове като Барселона или Ливърпул са свикнали с такъв натиск, но ни трябваше време.

Можем да загубим сега, но можем и да се състезаваме с всеки. Бяхме постоянни в Европа, дори през този сезон, когато загубихме финала от Челси, защото спечелихме всеки мач преди това. След това продължихме да печелим и ето ни тук.

Реал или Байерн? Колко Шампионски лиги са спечелили тези отбори? Разбира се, ние ги уважаваме, както и останалите клубове. За мен всеки път, когато излезем от груповата фаза, винаги е облекчение, защото е много трудно. Знам колко е трудно да играеш срещу отбори като Копенхаген. Изпитвам голямо уважение към опонентите си.

Реал Мадрид се бореше да победи Лайпциг и ни казаха, че изглежда лесно, когато ги победим. Играта на Лутън също е трудна, много трудна. Фактът, че сте спечелили нещо преди, не означава нищо. Много е хубаво, че продължаваме да участваме във всички състезания“, заяви Гуардиола.

  Сподели
222