Интер ще повали Реал Сосиедад


Н. Гавазов

Интер ще повали Реал Сосиедад

Интер - Реал Сосиедад

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 12.12.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Сандро Шрьодер (Швейцария)

Интер и Реал Сосиедад се срещат на "Сан Сиро" във вторник вечерта В пряка битка за първото място в група D на Шампионската лига.

Двата отбора, които завършиха наравно 1:1 в обратния мач през септември,  стигнаха до плейофите без загуба и ще имат намерение да завършат груповата си кампания с успех.

Постигайки 15-та победа за сезона в началото на Серия А в събота вечерта, Интер си върна първото място в Италия със страхотно представяне срещу Удинезе - успех с 4-0,  който дойде след победа с 3-0 над действащия шампион Наполи.

След като загубиха само веднъж този сезон - шокираща неуспех срещу Сасуоло през септември - "нерадзурите" се борят със старите врагове Ювентус за първото място и с две точки преднина след 15 мача те са фаворитите на повечето експерти за титлата.

Отборът на Симоне Индзаги вече се класира за елиминационните фази на Шампионска лига, като има 11 точки в група D заедно с гостите от вторник, след равенство 3:3 с Бенфика за последно в Европа.

Въпреки че силно промененият отбор на Индзаги не успя да направи пълно завръщане в Лисабон, гостите върнаха три гола, за да изравнят чрез точни удари на Марко Арнаутович , Давиде Фратези и Алексис Санчес , те загубиха само един от последните си 12 мача в най-доброто клубно състезание на УЕФА - срещу Манчестър Сити във финала от миналия сезон.

Сега те приключват успешната си кампания в груповата фаза у дома в Милано, където спечелиха шест от последните си седем домакинства в Шампионска лига, включително и двата мача този сезон.

Между другото, последният път, когато Интер спечели и трите групови мача у дома, беше през 2010 г., когато бяха действащи шампиони, и те могат да достигнат това постижение тази седмица, като победят намиращия се във форма Реал Сосиедад.

Реал се нуждае само от една точка от последния си мач, за да си осигури първо място в Група D, тъй като тяхната голова разлика е по-добра от тази на Интер след пет мача.

Въпреки че завършиха с нулево равенство от Ред Бул Залцбург миналия месец, отборът от Сан Себастиан вече бе спечелил и двата си мача като гост в Шампионска лига този сезон – толкова, колкото и в предишните 12, от които бяха загубили не по-малко от девет.

Старши- треньорът Иманол Алгуасил получи аплодисментите за впечатляващото развитие на отбора си в последно време и сега те се намират в топ 6 на Ла Лига, след като се възстановиха от колебливото начало на сезона.

Баският клуб участва в Купата на Краля миналата сряда, като си осигури място в третия кръг с поражение с 1-0 от Андракс, преди да победи Виляреал с 3-0 в първенството - голове на Микел Мерино , Мартин Зубименди и Таке Кубо ефективно подпечатаха успех през първото полувреме на "Ел Мадригал".

След като постигна само една победа от първите си шест мача този сезон, Реал Сосиедад оттогава записа 12 успеха от последните си 17 и вече е седем мача без загуба, докато се готви да посети Италия.

Реал водеше през по-голямата част от мача през септември срещу Интер на "Аноета", но Лаутаро Мартинес изравни с късен гол.

Интер има проблеми в защита, тъй като Стефан де Врий , Дензъл Дъмфрис и Бенджамин Павар бяха поразени от контузии.

Междувременно Реал Сосиедад ще се възползва от завръщането на ключовия защитник Робин Льо Норманд в състава на "Сан Сиро", след като испанският национал изтърпя вътрешно наказание през уикенда. Микел Оярсабал също трябва да е на разположение, но Мохамед Али-Чо и Андер Баренечеа остават извън игра.

Очакванията са за увлекателна битка, въпреки че и двата тима си осигуриха място в плейофите. Интер се подхлъзна само един път тук до момента, което ни кара да предполагаме, че домакините няма да сгрешат и сега.

Прогноза: Интер - Реал Сосиедад 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Сосиедад (Иманьол Игуасил)
 
Ремиро
   
Одриосола
Зубелдия
Пачеко
Тиърни
Мендес
Зубименди
Мерино
Кубо
Силва
Оярсабал
Арнаутович
Санчес
Аугусто
Сенси
Аслани
Фратези
Куадрадо
Бастони
Ачерби
Бисек
   
Аудеро
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Реал Сосиедад 2:1

  Сподели
301