Реал надви Наполи, Брага и Унион равни


И. Ангелов

Реал надви Наполи, Брага и Унион равни

Реал Мадрид посрещна Наполи в може би най-чаканата среща от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, като днес на "Сантиаго Бернабеу" двата тима се разделиха след победа на домакините с 4:2. Междувременно Брага прие Унион Берлин и с човек по-малко постигна 1:1 за да запази третото си място с 4 точки, 2 над последния Берлин. Реал води групата с 15 точки, осем над Наполи, който ще остане със 7 след днешния ден.

В 9-ата минута днес Наполи поведе когато Кваратшелия прати топка в полето и Ди Лоренцо я отклони, за да успее Симеоне да вкара от близо за 1:0. Реал отговори мигновено чрез Родриго в 11-ата минута след като Брахим Диаз премина няколко човека и подаде на ляво. Родриго докосна и с мощен удар оформи 1:1.

В 22-ата минута Белингам прехвърли Мерет за обрат и 2:1. След почивката Наполи успя да се върне до 2:2 в 47-ата минута чрез Ангуиса, преди Реал да установи контрол и да създаде няколко опасности. Така срещата се реши в 84-ата минута от първия гол в мъжкия футбол на Нико Пас за Реал, който отправи удар от дистанция през Мерет за 3:2. В 95-ата минута след няколко пропуска по-рано, и Хоселу се разписа за финално 4:2 след асистенция от Белингам.

Междувременно Брага играеше добре срещу Берлин на свой терен, но в 31-ата минута Ниакате бе изгонен директно за домакините след остро влизане в противник. Така гостите поведоха в 42-ата минута чрез талисмана Госенс и неговия типичен завършек с ляв крак за 1:0.

В 51-ата минута домакините успяха да се върнат до 1:1 след грешка на противника в средата и нисък удар на Джало. До края именно той бе най-активен за домакините с удари от дистанция, без особена опасност. 

  Сподели
278