Арсенал разгроми Ланс за половин час


И. Ангелов

Арсенал разгроми Ланс за половин час

Арсенал посрещна Ланс за срещата от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" в Лондон домакините се разправиха със своя противник с 6:0 и бяха решили срещата в своя полза след около половин час игра. Така англичаните остават лидер с 12 точки, ПСВ има 8, трети е Ланс с 5 т. и Севиля е последен с 2 т. преди последния кръг.

В 13-ата минута Жезус отклони центриране на Томиясу и Хаверц довърши с протягане за 1:0 от близо. В 21-ата минута и самият Жезус вкара за 2:0 след добра работа на Сака, който го намери на позиция за 2:0. 

В 23-ата минута и Сака вкара за 3:0 след като довкара удар на Мартинели, който Самба изби на пътя му. В 27-ата минута 4:0 направи Мартинели след диагонална топка от Томиясу.

С 4 гола за 27 минути Арсенал изравнява рекорда за толкова голове толкова рано от английски отбор в Шампионска лига. Рекордът поставя за същото време Манчестър Юнайтед срещу Брьондби през 1998 г. когато печели турнира.

В 40-ата минута гостите отговориха но гредата спря Медина. Така преди почивката стана и 5:0 когато в 46-ата минута Томиясу асистира и на Йодегор за точно воле. Арсенал обаче стана първият отбор в историята на ШЛ с пет различни реализатора в първото полувреме на мач.

Във втората част видяхме единствен гол в 85-ата минута от дузпа на Жоржиньо за 6:0.

  Сподели
224