Шахтьор Донецк ще прегази Антверпен


Н. Гавазов

Шахтьор Донецк ще прегази Антверпен

Шахтьор Донецк - Антверпен

Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург

Дата: 28.11.2023 г.

Час: 19:45 ч.

Съдия: Бартош Франковски (Полша)

Шахтьор Донецк все още се надява да стигне до плейофите на Шампионска лига, докато се готви да се изправи срещу Антверпен в предпоследния си мач в група Н във вторник вечер. Украинският колектив в момента е трети в група Н с шест точки, на три точки зад първите два Барселона и Порто, които също ще се сблъскат в петия мач от груповата фаза на турнира.

Шахтьор бе брилянтен при успеха си с 1-0 над Барселона в надпреварата последния път, като Данило Сикан вкара единствения гол в 40-ата минута на срещата и резултатът върна украинците в битката за плейофите. Шахтьор всъщност не може да бъде елиминиран в петия мач, дори и да загуби от Антверпен, тъй като резултатът им с Барселона е равен. Отборът на Марино Пушич загуби от Порто (у дома) и Барселона (гостуване) в групата, в допълнение към победите на Антверпен (гостуване) и Барселона (у дома). Шахтьор, който в момента е четвърти във вътрешното си първенство, на пет точки зад лидера Кривбас КР, не успя да премине към елиминациите на Шампионска лига от кампанията 2017-18, когато бе победен от Рома на осминафиналите.

Роял Антверпен е в подножието на таблицата, след като загуби и четирите си мача досега. Белгийците допуснаха 14 гола през периода, а това ясно показва, че тимът е пълен аутсайдер в квартета. Освен това няма какво да се пише за представянето на Антверпен като гост през този сезон. Те успяха да спечелят само веднъж в последните шест мача във всички състезания и това дойде срещу Лиерс, отбор, играещ в белгийската Първа дивизия B. Отборът на Марк ван Бомел ще влезе в този мач след равенство 1-1 със Синт-Труиден в лигата в петък, като резултатът ги оставя пети във вътрешната таблица. Антверпен, който спечели петата си титла в белгийската Първа дивизия миналия сезон, се състезава в груповата фаза на Шампионска лига за първи път в историята си и е очевидно, че има трудности в елитния турнир.

Шахтьор отново ще има водещия голмайстор Сикан на върха на атаката си за този мач, като 22-годишният футболист успя да намери вратата в шест случая през този сезон, включително победата срещу Барселона.

Ласина Траоре , Артем Бондаренко и Иван Петряк отново ще пропуснат поради контузия, но украинският отбор няма нови притеснения преди състезанието.

Антверпен ще бъде без услугите на Юрген Екеленкамп заради червения картон на полузащитника в сблъсъка с Порто. Междувременно Бьорн Енгелс , Мандела Кейта , Джейкъб Ондрейка и Антъни Валенсия няма да бъдат на разположение поради проблеми с фитнеса. 18-годишният Артур Вермеерен е смятан за един от най-добрите млади таланти в европейския футбол  и той отново ще играе за белгийския отбор тук. Междувременно Винсент Янсен , който отбеляза девет пъти в 22 изяви във всички състезания този сезон, ще води атаката на Антверпен във вторник.

Имаме сериозни причини въз основа на казаното по-горе да прогнозираме победа за Шахтьор Донецк в Хамбург.

Над 2.5 гола в мача е друга опция, като се има предвид, че 75% от домакинските мачове на Шахтьор Донецк завършват по този начин, както и 63% от мачовете като гост на Антверпен през настоящия сезон.

Прогноза: Шахтьор Донецк - Антверпен 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Антверпен (Марк ван Бомел)
 
Ламенс
   
Де Лает
Ван ден Бош
Кулибали
Вейндал
Юсуф
Вермеерен
Керк
Муджа
Баликвиша
Янсен
Сикан
Невертон
Судаков
Степаненко
Крискив
Зубков
Матвиенко
Ракитцки
Бондар
Гочолейшвили
   
Ризник
 
Шахтьор (Марино Пушич)

Обоснована прогноза: Шахтьор - Антверпен 3:1

  Сподели
270