Симеоне: Изиграхме много силен мач


Н. Гавазов

Симеоне: Изиграхме много силен мач

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира победата с 6:0 над Селтик в мач четвъртия кръг на Шампионска лига.

“Изиграхме много силен мач, но още не сме се класирали. Сигурен съм, че и следващите два двубоя ще са трудни. Радвам се за прогреса на Родриго Рикелме. Лино се включи по невероятен начин. Чакат ни добри неща, но аз ще имам главоболие, когато трябва да оставя някой футболист извън състава.

Дали Гризман е най-добрият в историята на Атлетико? Не обичам подобни сравнения, но предвид постиженията му и това, че пред него има още време, той със сигурност ще остане като един от най-великите играчи на клуба. Никога не съм се съмнявал, че завръщането му ще е от полза за отбора. Той е роден да играе в Атлетико. Когато му поставиш задача, той я изпълнява. Когато го сложиш на различен пост, той се справя. Антоан е скромен и работлив, не създава никакви проблеми. Щастлив съм да го имам в тима.

Мората? Преди началото на сезона поисках от него 18 гола в Ла Лига. Той е напълно способен да го постигне. В момента е много по-спокоен, с лекота излиза на позиции. Алваро се чувства важен за Атлетико и за Испания и точно това очакваме от него", заяви Симеоне.

Напомняме, че Атлетико има 8 точки и е първи в квартета, на точка пред Лацио и на две пред Фейнорд. Селтик  е с една точка.

  Сподели
135