Арсенал ще направи решителна крачка към осминафиналите


Н. Атанасов

Арсенал ще направи решителна крачка към осминафиналите

АрсеналСевиля
Стадион: "Емирейтс“, Лондон
Дата: 08.11.2023 г.
Час: 22:00

Арсенал записа втора победа в група "В“ на Шампионската лига, след като се наложи с 2:1 на гости на Севиля. На "Рамон Санчес Писхуан" гостите започнаха силно, но гол дойде чак в добавеното време на първата част когато при бърза контра Жезус намери Мартинели и той се справи с вратаря за 1:0. В 53-ата минута лошо изчистване на Гудели попадна в Райс и той бързо намери Жезус за фалцов удар и 2:0 през Найланд. Гудели отговори за 2:1 в 58-ата минута след корнер на Ракитич, който намери главата му. До края обаче испанците не успяха да се върнат.

"Артилеристите“ имат 6 точки и са временен лидер, като авансът им е с точка повече спрямо Ланс и на два пункта от предстоящия съперник.

Арсенал посреща Севиля след серия от две поредни загуби, като първо "топчиите“ бяха елиминирани от турнира за Купата на Лигата в Англия, а преди няколко дни дойде и първата им загуба в първенството.

Севиля все още няма победа в тазгодишното издание на Шампионската лига. "Рохибланкос“ стартираха с две равенства – 1:1 с Ланс и 2:2 с ПСВ Айндховен, а в предишния кръг играчите на наскоро назначения Диего Алонсо отстъпиха от Арсенал с 1:2.

В момента Севиля е на 3-то място в класирането, като е с 2 точки, като ако завърши на тази позиция – ще участва в Лига Европа, а това е турнирът, в който испанският тим е абсолютен хегемон със своите 7 трофея.

Маркао е аут, а ветеранът Серхио Рамос е под въпрос.

Прогноза: Арсенал – Севиля 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Диего Алонсо)
 
Ниланд
   
Навас
Баде
Гудел
Акуня
Соу
Сумаре
Окампос
Ракитич
Лукебакио
Ен-Несири
Мартинели
Нкетиа
Сака
Райс
Жоржиньо
Виейра
Зинченко
Магаляеш
Салиба
Уайт
   
Рая
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Севиля 2:0

  Сподели
259