Селтик и Атлетико равни, Порто със супер обрат


FUTBOL-TV

Селтик и Атлетико равни, Порто със супер обрат

Порто обърна Роял Антверп от 0:1 ди 4:1 и си тръгна с три точки от Белгия в мач от третия кръг на група Н в Шампионска лига. Еванилсон се отчете с хеттрик за гостите.

Преди головете за Порто, домакините бяха повели с гол в 37-ата минута. Алхасан Юсуф бе на точното място в точното време и се добра до отскочила топка, която изстреля и прати в мрежата на Порто за 1:0.

В началото на втората част "драконите“ стигнаха до изравнително попадение чрез Еванилсон, който стреля, а топката се отклони в бранител на домакините.

В 54-ата минута обратът бе факт. Жоао Марио с възхитителен пас намери Алан Варела, който с прецизен удар в десния ъгъл вкара за 1:2. В 69-ата минута гостите решиха всичко в мача, след като Пепе намери Еванилсон при контраатака, а той с удар от движение вкара трети гол във вратата на Бюте.

В 84-ата минута Еванилсон оформи своя хеттрик и крайното 4:1 в полза на Порто, след като на празна врата отбеляза във вратата на Антверп.

В друг интересен мач, игран по това време - Селтик и Атлетико Мадрид завършиха наравно - 2:2. Киого Фурухаши вкара още в 4-ата минута за радост на феновете на домакините. В 25-ата минута Антоан Гризман изравни, но малко повече от 120 секунди след това Луис Палма вкара втори гол за "детелините". Все пак "дюшекчиите" си спечелиха точка с гол на Алваро Мората през втората част. Малко преди края Родриго де Пол получи червен картон и напусна терена преди съотборниците си. Все пак, до нов гол не се стигна.

  Сподели
175