Селтик няма да се противопостави на Атлетико


Н. Гавазов

 Селтик няма да се противопостави на Атлетико

Селтик - Атлетико

Стадион: "Селтик Парк", Глазгоу

Дата: 25.10.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Феликс Зуаер (Германия)

Селтик посреща Атлетико в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да вземе първите си точки в турнира.

Шотландците загубиха предишните си два двубоя и друго поражение тук със сигурност ще подпечата съдбата им след само три мача, така че Брендън Роджърс трябва да събере хората си за голяма битка срещу един от отборите в Европа с най-добра форма. "Детелините" имаха двама изгонени в първата среща, в която Фейнорд ги победи с 2:0. Домакинството на Лацио се превърна в истински трилър. Селтик поведе с два гола, но допусна изравняване, а в 85-та минута Педро вкара победно попадение за италианците. Така Селтик спечели само един от предишните си 23 мача от груповата фаза - и загуби 17. Формата у дома винаги е била жизненоважна и сега те са без домакинска победа в Шампионска лига повече от десетилетие, откакто победиха Аякс тук през октомври 2013 г. - направиха две равенства и загубиха девет оттогава.

Посещението на Атлетико едва ли ще бъде посрещнато с големи очаквания, като се има предвид статистиката на Селтик срещу испански отбори - шотландците загубиха девет от последните си 10 срещи. Хората на Роджърс обаче могат да се похвалят с отлична вътрешна форма, печелейки шест поредни срещи, за да запазят преднина от седем точки пред Рейнджърс.

Атлетико също има шест поредни победи, но те са във всички състезания - отбелязвайки два или повече гола във всеки един случай. Отбелязваме, че Антоан Гризман остава в добра форма и именно хеттрикът изстреля Атлети до победа с 3:0 срещу коравия Селта Виго през уикенда, за да ги задържи на три точки от лидера в лигата Реал Мадрид, като "дюшекчиите" имат и мач по-малко. Тази добра серия включва и победа с 3:2 над Фейенорд във втория мач от това състезание – трудна победа, при която отборът на Симеоне изоставаше два пъти.

Победата бе важна, след като гостуването им в Рим завърши без победител, след като вратарят на Лацио Иван Проведен отбеляза удивителен късен изравнителен гол.

Селтик посреща  Густав Лагербиелке, след като той пропусна поражението от Лацио след изгонването му срещу Фейенорд.

Майк Навроцки вероятно ще остане извън терена с мускулен проблем, а колегата му защитник Стивън Уелш също отсъства.

В нападение Марко Тилио и Лиел Абада ще бъдат извън игра, като първият все още чака да направи своя дебют, след като се присъедини от Мелбърн Сити.

Атлетико страда от нещо като криза в отбраната, тъй като Стефан Савич се разболя, което означаваше, че той пропусна победата на Селта и е под съмнение за днес.

Тъй като Хосе Мария Хименес и Рейнилдо също са аут, Симеоне няма как да не се зарадва на завръщането на Чаглар Сюунджу след повече от месец извън игра.

Самуел Лино е на път да пропусне, след като бе изваден на полувремето в Галисия заради проблем с коляното, присъединявайки се към Мемфис Депай и Томас Лемар в списъка с контузени.

Това е среща с изключителна трудност за Селтик, въпреки че двубоят ще се проведе на техния терен. Затова предлагаме да се заложи на победа на мадридчани  и очакваме това да дойде с чиста мрежа.

Прогноза: Селтик - Атлетико 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Аспиликуета
Витсел
Хермосо
Молина
Йоренте
Коке
Де Паул
Саул
Мората
Гризман
Палма
Киого
Маеда
Хатейт
Макгрегър
О'Райли
Тейлър
Скейлс
Лагербиелке
Джонстън
   
Харт
 
Селтик (Брендън Роджърс)

Обоснована прогноза: Селтик - Атлетико 0:2

  Сподели
234