Фейнорд - Лацио: Над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Фейнорд - Лацио: Над 2.5 гола в мача

Фейнорд - Лацио

Стадион: "Фейнирд", Ротердам

Дата: 25.10.2023 г.

Час: 19:45

Съдия: Тобиас Щелер (Германия)

И двата отбора са във форма, особено Фейенорд, който постигна пет домакински победи във всички състезания. Последният път те нямаха късмет в гостуването на Атлетико Мадрид, оформяйки трилър, загубен с 3:2. Сега Фейенорд вкарва голове за забавление, общо 32 от 9 мача в Ередивизи, освен четирите от 2 мача в Шампионска лига. Нидерландците имат три точки, след като започнаха с победа над Селтик и с шансове да се класират за плейофите, което никога досега не бяха правили.

Лацио има четири точки от първите си два мача в Шампионска лига, но те ги спечелиха по трудния начин, в това, което беше невероятно драматично начало.

Маурицио Сари видя своя отбор да отбелязва голове в 95-ата минута, за да спечели точка срещу Атлетико и да повали Селтик в Глазгоу.

Забележителният късен гол на Иван Проведен на "Олимпико" в първия мач вероятно ще влезе в класациите за гол на сезона. Победата над Селтик пък сложи край на поредица от 10 мача без победа далеч от дома в това състезание, така че прекратяването на тази безплодна серия трябва да даде повече увереност на Лацио за ново гостуване.

Трябва да кажем, че Лацио се подобрява след лошия старт, тъй като рутинната победа с 2:0 над Сасуоло в събота означава, че вече са спечелили четири от последните си пет мача във всички турнири.

Лацио тепърва ще впечатляват далеч от дома, въпреки че има 3 победи от шест мача във всички състезания този сезон.

Сантяго Хименес и Янкуба Минтех получиха контузии през уикенда. Лука Иванушец е под въпрос за този, тъй като се възстановява от лека контузия на глезена, докато защитникът Гернот Траунер ще бъде извън терените с контузия в коляното.

Чиро Имобиле ще се бори за титулярно място за Лацио, след като се завърна от контузията, която го извади от състава на Италия миналата седмица.

В негово отсъствие обаче Тати Кастеланос влезе във форма, отбелязвайки един гол и асистирайки за още два в двата мача след лекия провал на Имобиле.

Матия Загани е готов да се върне в отбора, след като получи почивка през уикенда, и той вероятно ще замени Педро, който стана най-старият голмайстор на Лацио в Шампионска лига, след като отбеляза победителя срещу Селтик.

Матиас Весино и Елсеид Хисай се състезават да започнат, като Сари вероятно ще разбърка малко пакета на тима, която спечели в Реджо Емилия през уикенда.

Очакваме трилър с голове в сряда, като и двата отбора са достатъчно заплашителни при контраатаки и стандартни положения. Крайният резултат може да бъде и в двете посоки, както беше в предишните четири мача от група E.

Прогноза: Фейнорд - Лацио 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лацио (Маурисио Сари)
 
Проведел
   
Ладзари
Касале
Романьоли
Хюсай
Гендузи
Весино
Луис Алберто
Андерсън
Кастеланос
Закани
Пайшао
Уеда
Стенгс
Тимбер
Зероуики
Виефер
Хартман
Ханко
Гертруид
Нюкооп
   
Билов
 
Фейнорд (Арне Слот)

Обоснована прогноза: Фейнорд - Лацио 2:2

  Сподели
278