Барселона ще победи Порто


Н. Гавазов

 Барселона ще победи Порто

Порто - Барселона

Стадион: "До Драгао", Лисабон

Дата: 03.10.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

Порто приема Барселона в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Каталунците започнаха със смазваща победа с 5:0 срещу Роял Антверп, а Порто също стартира с успех - 3:1 на гости на Шахтьор. Сега и двата тима очакват да развият успехите си, така че Иберийското дерби обещава да бъде много интересно. Интригата се допълва и от факта, че Барселона и Порто се смятат за фаворитите в квартета, а това означава, че днешният дуел е своеобразна битка за първото място в групата.

Както казахме, "драконите" започнаха с важна победа срещу пряк конкурент за едно от първите две места в квартета. Галено откри резултата в 8-та минута, но украинците изравниха след пет минути. Последва дубъл на бразилеца, а малко преди 30-та минута Тареми оформи крайният резултат. Успехът в Хамбург намери продължение срещу Жил Висенте, но с уточнението, че лисабонци се измъчиха и вкараха победния гол за 2:1 в 90-та минута. Няколко дни след това обаче Порто се провали, губейки с 1:0 от Бенфика, с което не само че загуби първото място, но и се смъкна на 3-та позиция.

Жоаи Фелиш оформи дубъл срещу Антверп, а Левандовски и Гави се разписаха по един път. Победата с 5:0 дойде напълно закономерно, но след нея "блаугранас" не са никак убедителни. Само няколко дни по-късно катаунците прекършиха и Селта с 3:2, като хората на Шави трябваше да заличават пасив от два гола. Последва изненадващо равенство 2:2 на гости на Майорка, а през миналия петък автогол на Серхио Рамос донесе минимална победа срещу Севиля.

За Порто няма да играят контузените Иван Маркано, Еванилсън (коляно), Габриел Верон (мускул), Зайду Сануси (мускул), Пепе (мускул)

Аут за Барселона са: Рафиня (подколенно сухожилие), Педри (мускул), Френки де Йонг (глезен)

Барселона е в серия от 12 мача без загуба и се изправи срещу силни европейски отбори в този период. Те също имат серия от шест мача без загуба като гост. Междувременно Порто е непостоянен у дома напоследък. Тимът е без победа в три от последните пет домакински мача.

На всичкото отгоре Барселона е в поредица от четири победи срещу Порто, като единственото поражение на каталунците от драконите е през 1972 г. Ето защо очакваме победа за Барселона в сряда, като вероятността и двата отбора да вкарат е голма.

Прогноза: Порто - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кансело
Кунде
Кристенсен
Балде
Гави
Ромеу
Гюндоган
Ямал
Левандовски
Фелиш
Тареми
Галено
Хайме
Франко
Варела
Еустакио
Уендел
Кармо
Кардосо
Марио
   
Коща
 
Порто (Сержио Консейсао)

Обоснована прогноза: Порто - Барселона 1:2

  Сподели
272