Шахтьор Донецк ще пречупи Антверп


Н. Гавазов

Шахтьор Донецк ще пречупи Антверп

Роял Антверп - Шахтьор Донецк

Стадион: "Босуилщадион", Дурне

Дата: 03.10.2023 г.

Час: 19:45 ч.

Съдия: Раде Обренович (Словения)

Антверп посреща Шахтьор в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Мнозина специалисти определят тези два отбора като аутсайдерите в квартета, така че на практика това е битка за третото място в групата.

Домакините започнаха катастрофално кампанията си в главния европейски клубен турнир, опитвайки се да се надиграват при гостуването си на Барселона. Жоао Фелиш , Роберт Левандовски и автогол на Йеле Батай през първата четвърт на мача свалиха Антверп на земята, преди Гави също да запише името си в протокола, а Фелиш да завърши своя дубъл през втората половина. След грубото разтърсване от действащите шампиони в Ла Лига, Антверп - който победи АЕК Атина във финалния квалификационен кръг  - записа три последователни равенства във вътрешното първенство, което допълнително разочарова феновете.

Шахтьор започна участието си като символичен домакин на Порто. Заради военната агресия на Русия срещу Украйна, "миньорите" приеха "драконите" в Хамбург и хората на Патрик ван Льовен се провалиха. Кевин Келси отговори на първия гол на Галено, но две минути след това бразилецът оформи дубъл, преди Мехди Тареми да оформи крайното 3:1 за португалците. Това поражение бележи началото на нестабилна поредица от форма за Шахтьор, който има само една победа от последните си четири мача във всички турнири и загуби за първи път във вътрешното първенство, претърпявайки поражение с 2:1 у дома от Ворскла Полтава.

Антверп е без квартета от защитници Самуел Винс, Бьорн Енгелс, Ричи Де Лает и Коби Корбейн, оставяйки Марк ван Бомел с малко възможности за ротации отзад. Шведският нападател Якоб Ондрейка допълва списъка с петима контузени на домакините.

Шахтьор пък загуби израелския централен защитник Став Лемкин по средата на второто полувреме на загубата им от Порто, а 20-годишният играч не попадна в заявката срещу Ворскла. Микола Матвиенко се възстанови от травмата на ахилеса, но нападателят Ласина Траоре със сигурност остава извън мача поради проблем със сухожилието.

Формата на Антверп рязко се влоши през последните седмици, а кадровите проблеми не помагат за подобряването и. Относно Шахтьор, това е тим, който почти винаги намира път към мрежата на противника, дори и да губи. Имайки предвид всичко това, разумното е да се доверим на гостите.

Прогноза: Антверп - Шахтьор 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шахтьор (Патрик ван Льовен )
 
Ризник
   
Конопля
Ракицкий
Матвиенко
Азаров
Судаков
Степаненко
Бондаренко
Зубков
Келси
Сикан
Янсен
Муя
Екеленкамп
Керк
Кейта
Вермерен
Вейндал
Кулибали
Алдервейрелд
Батай
   
Бутес
 
Роял Антверп (Марк ван Бомел)

Обоснована прогноза: Роял Антверп - Шахтьор 0:1

  Сподели
221