Бенфика ще победи Залцбург


Н. Гавазов

Бенфика ще победи Залцбург

Бенфика - РБ Залцбург

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 20.09.2023 г.

Час: 22:00

 Съдия: Халил Мелер (Турция)

Бенфика и Ред Бул Залцбург ще започнат съответните си кампании в Шампионска лига в сряда, когато се изправят един срещу друг на "Да Луж" в мач от първия кръг от груповата фаза на турнира. Напомняме, че домакините стигнаха до четвъртфиналите на миналогодишното състезание, докато техните гости отпаднаха от групата си и в неуспешен опит за плейоф на Лига Европа.

Бенфика си спечели място в груповата фаза на Шампионска лига 2023-24, след като грабна 38-ата титла в Примейра лига в историята си. "Орлите" досега изиграха пет мача от защитата на титлата си в лигата, след като триумфираха над съперника Порто в Супертака Кандидо де Оливейра, като хората на Шмид започнаха със загуба срещу Боависта, преди да постигнат четири поредни победи.

Ред Бул Залцбург под новото ръководство на Герхард Щрубер се радва на добър старт в Австрийската Бундеслига, започвайки с шест поредни победи, отбелязвайки 16 гола и допускайки само два пъти, преди загубиха точки за първи път през тази кампания при равенство 2:2 срещу Щурм Грац в събота. Сега, отклонявайки вниманието си от лигата за първи път от сезона, хората на Щрубер ще пътуват до Португалия с цел да започнат с положителен резултат, преди да приемат Реал Сосиедад във втория кръг от груповите мачове.

Важно е да се отбележи, че двата отбора ще играят един срещу друг за първи път. Бенфика има 100% победи в домакинските си мачове, започващи през август.

Роджър Шмид може да избере да използва непроменен стартов състав на Бенфика от техния триумф в лигата през уикенда, като Анатолий Трубин отново ще започне между гредите. Другото му лятно попълнение Анхел Ди Мария вече оказа голямо влияние, като допринесе с пет гола и две асистенции в шест изяви.

Атаката на Ред Бул Залцбург трябва да бъде оглавявана от 19-годишния Карим Конате, който вече има шест гола и две асистенции в осем мача в Лигата и Купата досега.

Ключовият защитник Страхиня Павлович пропусна неотдавнашното дерби с Щурм Грац поради заболяване и не е ясно дали ще играе .

Гостите разполагат с възможности да причинят страдания на съперника си, но Бенфика има по-качествен състав и ще изтръгне победата. Съветът ни е да заложим на домакинска победа и голове от двата тима.

Прогноза: Бенфика - РБ Залцбург 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
325