Брага - Наполи: И двата отбора ще вкарат


Н. Гавазов

Брага - Наполи: И двата отбора ще вкарат

Брага - Наполи

Стадион: "Мунисипал де Брага", Брага

Дата: 20.09.2023 г.

Час: 22:00

 Съдия: Сердар Гьозюбуюк (Нидерландия)

Италианският шампион Наполи ще се опита да започне с победа кампанията си в главния европейски клубен турнир, когато се отправи към Брага в сряда вечер.

Португалците завършиха на трето място в Примейра лига миналия сезон, което им осигури позиция в третия квалификационен кръг на Шампионска лига, за първи път от 2012 година. И хората на Артур Хорхе се справиха отлично, отстранявайки ТСК с общ резултат 7:1, а в баражите и Панатинайкос, като спечелиха с 2:1 в Португалия, преди да запише победа с 1-0 в обратния мач в Гърция. Брага обаче ще влезе в надпреварата след разочароващо резултат, след като загуби с 3-1 от Фарензе в лигата в събота и събра седем точки от пет мача, заемайки осма позиция в таблицата за класиране.

Междувременно Наполи ще влезе в надпреварата след равенство 2:2 с Дженоа в първенството в събота и общо седем точки от четири мача, които  ги оставят на пето място в таблицата на Серия А. "Сините"  спечелиха третата си титла в Серия А през миналия сезон и първата им от 1990 г. насам, а отборът е в груповата фаза на Шампионската лига за втора поредна година, като през миналия сезон стигна до четвъртфиналите. Италианският шампион ще приеме Реал Мадрид в следващия си мач в секцията преди гостуването на Унион Берлин и ще бъде интересно да видим как ще се развие група С, тъй като Реал Мадрид и Наполи са фаворитите, но Унион Берлин и Брага са способни да предизвикат изненада.

Брага ще бъде без Сику Ниакате поради контузия.

Що се отнася до Наполи, Пиерлуиджи Голини е аут с контузия на ръката, но иначе гостите са в силна форма и не се очаква да има истински изненади в техния стартов състав за този мач. Осимен отново ще действа през средата, като талантливият Квича Кварцхелия ще застане отляво.

Наполи се представи добре в в този турнир през миналия сезон. На всичкото отгоре те са без загуба в последните си три мача като гост. Обърнете внимание, че Брага спечели само един мач от началото на този месец. Единият ни съвет е да се заложи на победа на гостите. Другият е, че и двата тима ще вкарат. Основната причина за този съвет е, че Брага отбеляза гол във всички домакински мачове този сезон.

Прогноза: Брага - Наполи 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206