Барса и Порто с убедителни победи в групата (видео)


И. Ангелов

Барса и Порто с убедителни победи в групата (видео)

Барселона посрещна Антверп и Порто гостуваше на Шахтьор Донецк в първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. В осма група днес на "Камп Ноу" домакините стартираха агресивно и набързо решиха срещата, която завърши при 5:0. В Донецк португалските гости също вкараха бързи голове за успеха с 3:1.

В 11-ата минута Барса поведе на Антверп чрез Жоао Феликс. Той бе намерен от Гюндоган след двойно с Левандовски и португалецът завърши в долния ляв ъгъл за 1:0. В 19-ата минута Феликс и асистира за воле на Левандовски и 2:0.

Последва 3:0 няколко минути след това когато Рафиня центрира и Батаиле отклони в собствената греда и мрежа през Бутез. До почивката и след нея очаквано Барса владееше инициативата, като в 54-ата минута 4:0 направи Гавириа с първия си гол в ШЛ. Каталунците не позволяваха на противника да напусне половината си в тази част, като в 66-ата минута Феликс добави и втори гол на сметката си с глава след подаване на Рафиня - 5:0.

Междувременно Порто и Шахтьор си вкараха четири гола за по-малко от половин час игра. В 8-ата минута Галено добави за 1:0 след удар от дистанция на Франко, който беше париран от Ризник. Шахтьор изравни в 13-ата след удар с глава на Келси за 1:1, но само две минути след това Галено пресече подаване назад на Мироши и наказа противника за 2:1. 

В 29-ата минута Галено и асистира с центриране за Тареми и 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
253