Лацио - Атлетико: Под 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Лацио - Атлетико: Под 2.5 гола в мача

Лацио - Атлетико

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 19.09.2023 г.

Час: 22:00

 Съдия: Славко Винчич (Сърбия)

Лацио и Атлетико откриват кампанията в група Е на Шампионска лига, когато двата тима ще се срещнат на "Олимпико" във вторник вечер. Тук са още Селтик и Фейнорд, които също имат своите амбиции, но според специалисти, именно "орлите" и "дюшекчиите" са фаворитите за излизане от квартета.

Лацио завърши на второ място след италианския шампион Наполи, осигурявайки си завръщане във футбола в Шампионска лига, след като потопи пръстите си както в Лига Европа, така и в третото ниво Лига на конференциите. Отборът на Маурицио Сари изгради успеха си на много чисти мрежи и познатите принципи на треньора, базирани на притежанието на топката, но те започнаха кампанията 2023-24 по не толкова впечатляващ начин. Лацио има само три точки от четири мача от Серия А и допусна с процент, близък два гола на мач. Любопитно е, че "бианкочелести" започнаха с поредни поражения - загубиха от Лече и Дженоа - преди да победят носителите на Скудетото в Неапол точно преди международната пауза, но завръщането им в игра през уикенда ги накара да претърпят още едно тежко поражение - с 3:1 от Ювентус в Торино.

Атлетико допусна само един гол в първите четири мача от новата кампания в Ла Лига. Мадридчани притежават и най-добрата атакуваща статистика във вътрешното първенство благодарение на разрушителната победа със 7:0  над Райо Валекано преди международната пауза. "Дюшекчиите" обаче пристигат във Вечния град след шокираща загуба с 3:0 от Валенсия през уикенда, което със сигурност е повлияло на увереността на играчите на Диего Симеоне. Така или иначе испанците ще бъдат напълно мотивирани да се реваншират за големия провал в предишния сезон на Шампионската лига, когато се озоваха в самото подножие на групата с отбори като Порто, Байер Леверкузен и Клуб Брюж.

Лацио няма кадрови проблеми, така че Маурицио Сари може да направи каквито желае промени и да подреди състава според разбиранията си.

За разлика от домакините си, Атлетико изпитва много проблеми с контузии в началото на сезона, а след загубата им от Ла Лига от Валенсия през уикенда стана ясно, че Томас Лемар може да бъде изключен за няколко месеца, след като получи сериозна контузия на ахилесовото сухожилие. Дуото в полузащитата Коке и Родриго Де Паул също не са на разположение на Диего Симеоне, така че Пабло Бариос може да се появи в опорната зона на гостите.

Последната среща между тези два тима е преди 11 години, но Симеоне отлично помни тези двубои, защото аржентинският специалист в първия си европейски двубой начело на Атлетико постигна победа над отбора, с който спечели Серия А и Купата на Италия като играч. В тази връзка Диего ще се чувства в свои води и вероятно ще бъде топло посрещнат от феновете.

Какво да очакваме сега? Нямаме никакво доверие в атакуващата линия на Лацио в момента. Фактът, че те са изправени пред упорита защита на Атлетико Мадрид, ни кара да прогнозираме малко голове и също така победа на гостите.

Прогноза: Лацио - Атлетико 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Савич
Витсел
Хермосо
Молина
Йоренте
Бариос
Нигес
Рикелме
Мората
Гризман
Закани
Имобиле
Андерсон
Алберто
Каталди
Камада
Хюсай
Романьоли
Касале
Марушич
   
Проведел
 
Лацио (Маурисио Сари)

Обоснована прогноза: Лацио - Атлетико 0:1

  Сподели
318