Йънг Бойс няма да се справи с нападението на РБ Лайпциг


Н. Гавазов

Йънг Бойс няма да се справи с нападението на РБ Лайпциг

Йънг Бойс - РБ Лайпциг

Стадион: "Ванкдорф", Берн

Дата: 19.09.2023 г.

Час: 22:00

 Съдия: Енеа Жоржи (Албания)

Шампионска лига започва във вторник, като Йънг Бойс посреща РБ Лайпциг на Стадион "Ванкдорф" в среща от група G.

Шампионите на Швейцария победиха Макаби Хайфа с общ резултат 3-0 в плейофния кръг, докато гостите стигнаха до тазгодишното състезание чрез трето място в Бундеслигата от миналия сезон.

И двата отбора започнаха прилично сезона в съответните си лиги, но германският тим влиза в сблъсъка като доста голям фаворит поради пропастта в бюджетите и качеството на отбора.

Лайпциг започна кампанията в Бундеслигата със загуба с 3:2 от Байер Леверкузен, само за да се върне, като отбеляза осем гола при победите над Щутгарт, Унион Берлин и Аугсбург.

"Биковете" изглеждаха особено впечатляващи преди две седмици срещу Унион Берлин (друг отбор от Шампионската лига), побеждавайки го с 3:0 в германската столица.

Марко Розе има четирима различни играчи с два или повече гола в първите три мача в Бундеслигата. Шави Симонс се откроява с два гола и три асистенции, като трябва да похвалим и атакуващото дуо Лоис Опенда и Бенджамин Сеско.

Йънг Бойс държи второто място в таблицата на швейцарската Суперлига с три победи и две равенства в първите пет кръга.

Старши треньорът Рафаел Вицки може да бъде особено доволен от представянето на отбора в защита, тъй като Йънг Бойс запази четири последователни сухи мрежи в различни състезания, включително и двата мача от плейофите на Шампионската лига срещу Макаби Хайфа (победа с общ резултат 3-0).

Вицки разполага с пълния състав на своя отбор. В Йънг Бойс са изградили схема 4-3-1-2 този сезон и не се очаква отклонение от този подход за техния сблъсък с Лайпциг.

Треньорският щаб на гостите трябва да се справи с няколко отсъстващи, като Лукас Клостерман е под съмнение поради заболяване, а Дейвид Раум бе заменен през уикенда срещу Аугсбург със съмнение за контузия.

Изкълченото коляно на испанския национал Дани Олмо може да го извади от игра до края на септември, докато Амаду Хайдара и Андре Силва не се очаква да се върнат до края на този месец. Уили Орбан и Ел Чадаиле Битшиабу са аут до ноември.

Йънг Бойс показа прилична защитна форма в началото на сезона, но това няма да има значение, когато се изправят лице в лице със смъртоносната атака на РБ Лайпциг.

Прогноза: Йънг Бойс - РБ Лайпциг 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
520