Фейнорд няма да има проблеми със Селтик


Н. Гавазов

Фейнорд няма да има проблеми със Селтик

Фейнорд - Селтик

Стадион: "Фейнорд“, Ротердам

Дата: 19.09.2023 г.

Час: 22:00

 Съдия: Ирфан Пелито (Босна и Херцеговина)

Фейенорд се завръща в груповата фаза на елитната континентална надпревара за първи път от сезон 2017/18, когато завърши на последно място в група с Манчестър Сити, Наполи и Шахтьор Донецк.

Новият нидерландски шампион ще започне състезанието с домакински сблъсък срещу шотландския шампион Селтик във вторник вечер в Де Куип.

Фейенорд започна с изненадващо бавен опит за защита на титлата си във вътрешното първенство, като спечели само две точки от първите две срещи срещу Фортуна Ситард и Спарта Ротердам. Въпреки това, шампионите се върнаха в някакъв стил, отбелязвайки единадесет гола в следващите два мача срещу Алмере Сити и Утрехт.

Ще бъде много интересно да се види как тяхната намираща се във форма нападателна линия ще се справи със строгата защита на Селтик, която опази суха вратата си в дербито с Рейнджърс.

Колкото и странно да звучи, Селтик изглеждаше по-добре в защита, отколкото в нападение в последните мачове от лигата, тъй като преди това си подели плячката със Сейнт Джонстън при нулево равенство.

Шотландците завършиха групата от миналия сезон с Реал Мадрид, РБ Лайпциг и Шахтьор Донецк в дъното на класирането с две точки от шест мача.

Уеда от домакините е контузен, а Хименес е наказан. Гостите са без контузените Картър-Викерс и Марко Тило.

Фейенорд и Селтик не са имали възможност да се срещат помежду си в миналото.

Очакваме нагорещена атмосфера във вторник. Фейенорд е големият фаворит според букмейкърите и очакваме това да се оправдае с помощта на местната публика в Ротердам.

Прогноза: Фейнорд - Селтик 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
401