Лаутаро: Готови сме за Ман Сити


Н. Гавазов

 Лаутаро: Готови сме за Ман Сити

Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес сподели очакванията си за финалния мач от Шампионска лига срещу Манчестър Сити, като сравни предстоящия мач с финала на Световното първенство.

"Това са двата най-важни финала, в които един футболист може да участва, единственото нещо, което се променя е фланелката. Чувствата са същите, уникални, важно е да стигнеш до края. Знаем, че Манчестър Сити е много труден противник, но ние сме готови, свършихме си работата и сме максимално готови.

Преди шест месеца имах възможност да играя на финала на Световното първенство, а сега ще играя на финала на Шампионската лига. Този мач означава много както за мен, така и за моите партньори. Успяхме да излезем от една много трудна група и това очевидно ни позволи да стигнем до финала.

Не знам дали може да се нарече мания, но наистина се надяваме да върнем купата в Милано, Италия. Разбира се, тази мечта е непостижима, но се борихме много, за да я постигнем. Днес имаме шанс да спечелим дългоочаквания трофей и моля моите съотборници да играят със сърце и глава.

Знам, че моят сънародник Милито вече успя. Горд съм, че следвам неговите стъпки. Надявам се, че мога да направя страхотен мач утре“, заяви Мартинес.

Финалът на Шампионска лига между Манчестър Сити и Интер ще се проведе в Истанбул на 10 юни.

25-годишният Мартинес бе част от отбора на Аржентина, който спечели Световното първенство през 2022 г. в Катар и е един от лидерите на Интер през този сезон. Лаутаро вкара 28 гола и направи 11 асистенции в 56 мача във всички турнири за клуба.

  Сподели
244