Чалханоглу: Сити е силен, но ще вложим сърцето си в този мач


Н. Гавазов

Чалханоглу: Сити е силен, но ще вложим сърцето си в този мач

Полузащитникът на Интер Хакан Чалханоглу сподели очакванията си за финалния мач от Шампионска лига срещу Манчестър Сити.

"Да вкарам на финала? Защо не? Ние се целим в успех, но явно и те ще са готови. Знаете по-добре от мен, че Пеп анализира много добре противниковия отбор. Надявам се да мога да отбележа, но най-важното е победата на отбора.

Преди всичко съм щастлив и горд да играя на финала в родината си, сигурен съм, че местните фенове ще ме подкрепят и се надявам да мога да спечеля трофея в Турция. Знаем, че няма да е лесно, Сити е много силен, но ще вложим сърцето си в този мач.

Това ще бъде специален мач за мен, мачът в Истанбул ще бъде нещо невероятно. Искам да дам най-доброто от себе си, всички ще го направим на терена утре. Знам, че турският народ е с мен, от другата страна на бариерата е Илкай Гюндоган. Разликата е, че аз играя за националния отбор на Турция, а той за Германия. За нашите би било важно, ако спечеля, тъй като съм единственият турски играч в този сблъсък.

Анализирахме и изучавахме съперниците си, за нас бе важно да разберем как играят. Ще покажем силата си, най-добрите си качества. Не трябва да се страхуваме, те са много добри и в двете фази на играта, а ние тепърва ще им показваме от какво сме направени. Винаги сме играли добре в Шампионска лига.

Не чувствам напрежение. След като играх с Барселона, имах много увереност в себе си и в отбора. Всичко мина добре и това ни мотивира, искам да се насладя на утрешния мач. Ще бъде страхотен мач, а да си тук е невероятна емоция. Ще се опитам да ви забавлявам, играейки добър футбол. Снощи последното нещо, което си мислех бе да взема тази купа. Мечтаех за това от дете и мисля, че това ще стане възможно утре“, заяви Чалханоглу.

  Сподели
199