Ман Сити ще надиграе Интер на финала в ШЛ


И. Ангелов

Ман Сити ще надиграе Интер на финала в ШЛ

Манчестър Сити - Интер
Стадион: Ататюрк Олимпик
Дата: 10.06.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Манчестър Сити спечели втори трофей в събота когато надви с 2:1 Манчестър Юнайтед на финала на най-старото състезание - ФА Къп. След спечелването и на Висшата лига тимът е все по-близо до това да стане вторият отбор след "червените дяволи" през 1999 г., постигнал требъл от трофеи. В Шампионска лига Сити доминира в редица показатели като най-много голове (31) и допуснати само 5 в 12 срещи. Последният финал на Сити бе през 2021 г., когато загубиха с 1:0 от Челси.

Интер набра добра форма подобно на съперника си в края на кампанията. Със само 1 загуба в последните 13 мача (която бе срещу шампиона на Серия А Наполи), и при 11 победи освен равенството с Бенфика 3:3 в ШЛ, тимът ще счита, че е готов за най-голямото предизвикателство в сезона. Интер завърши на второ място в групата си в ШЛ заради загуби от Байерн (у дома и на гости), но от тогава нямаше поражения до финала. Тимът 3 пъти е печелил състезанието - последно през 2010 г., когато постигна требъл от трофеи.

Откъм състави, по-добре стои Ман Сити. Пеп Гуардиола има целия си отбор в прекрасно здраве и в най-добра форма. Последно само Нейтън Аке бе под въпрос и се появи като резерва в края с Ман Юнайтед. 

При Интер с проблем е Хенрик Мкхитарян, който е под въпрос с травмата от полуфинала на ШЛ. Кореа също пропусна финала на Копа Италия с травма и е под въпрос. Дзаноти, Карбони и Фонтанароса са с международни ангажименти и няма да участват.

Интер има качеството да затрудни съперника, но "гражданите" са твърде разнообразни с възможностите, които дава Ерлинг Холанд в нападение. Когато той е обграден и не получава шансове, той много добре отваря възможнисти за включвания на Гюндоган и Де Брюйне, и именно това доведе до успеха срещу Юнайтед последно. В ШЛ Холанд води всички реализатори с 12 гола, и той прави тима си фаворит на финала.

Прогноза: Манчестър Сити - Интер 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Дармиан
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Брозович
Димарко
Джеко
Лаутаро
Холанд
Гюндоган
Брюйне
Грилиш
Родри
Стоунс
Силва
Аке
Диаш
Уокър
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Интер 3:1

  Сподели
1481