Ман Сити ще отстрани Реал Мадрид


И. Ангелов

Ман Сити ще отстрани Реал Мадрид

Манчестър Сити - Реал Мадрид
Стадион: Етихад
Дата: 17.05.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Манчестър Сити поведе с 4 точки на Арсенал в локалната Висша лига и има нужда от една победа в последните три мача за да гарантира титлата си, с което ще може да насочи всички усилия и в Шампионска лига, както и предстоящият финал за ФА Къп в следващия месец. Миналата седмица "гражданите" си тръгнаха с 1:1 от Мадрид и това означава, че в последните им 18 мача само 2 пъти те не взеха победата.

Реал Мадрид не показва достатъчно постоянство напоследък, с 3 победи от последните си 6 мача, но това е вероятно заради приоритетите на клуба. С една от победите тимът спечели Купата на краля, а усилията не може да са максимални в Ла Лига, където титлата отиде в Барселона. Тази горчивина може да бъде притъпена с успех в Шампионска лига, където Мадрид е хегемон.

В двата отбора здравословното състояние е добро. При домакините само Нейтън Аке остава под въпрос. Пеп Гуардиола даде почивка на важни свои играчи в победата с 3:0 над Евертън последно, за да има свежест в отбора си, и сред почиващите бе Кевин Де Брюйне, който вкара гола на Сити последно срещу Реал.

Ферлан Менди се върна за Реал през уикенда след повече от два месеца, но под въпрос за Анчелоти остават Алаба, Бензема и Родриго, които пропуснаха последната победа с 1:0 над Хетафе. Може решението да е било те да почиват и информацията, подадена от клуба за травмите им да е била с цел заблуда на противника, поради което и от двата отбора може да видим същите постройки както миналата седмица.

Шампионска лига е турнирът на Реал Мадрид и опитът в клуба е огромен. Тимът се изправя пред най-голямото предизвикателство - Ман Сити, който спечели всичките си 15 мача на "Етихад" в 2023 г. След последната победа Гуардиола посочи на публиката, че са му нужни още 2 победи за перфектен сезон, като вероятно едната ще търси тук, а следващата на финала в ШЛ.

Прогноза: Манчестър Сити - Реал Мадрид 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Мадрид (Карло Анчелоти)
 
Куртоа
   
Рудигер
Алаба
Карвахал
Камавинга
Валверде
Кроос
Модрич
Родриго
Бензема
Винисиус
Холанд
Гюндоган
Брюйне
Грилиш
Родри
Стоунс
Силва
Аканжи
Диаш
Уокър
   
Едерсон
 
Манчестър Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Манчестър Сити - Реал Мадрид 2:1

  Сподели
987