Бенфика е в по-добра позиция от Интер в ШЛ


И. Ангелов

Бенфика е в по-добра позиция от Интер в ШЛ

Бенфика - Интер
Стадион: Ещадио да Луж, Лисабон
Дата: 11.04.2023 г.
Час: 22:00 ч.

В четвъртфиналната фаза на Шампионска лига Бенфика и Интер ще се надяват да преодолеят последните проблеми от локалните първенства. Домакините ще се надяват скорошната загуба от Порто да е била случайна, след като тя е само втора в последните 18 мача. Португалците са приятната изненада в ШЛ след като спечелиха групата с ПСЖ и Ювентус без да загубят, а след това лесно отстраниха и Брюж от осминафиналите. Само Наполи вкара повече от 23-те попадения на домакините тук.

Никой четвърт-финалист пък не е вкарал по-малко голове от 11-те на Интер, който отстрани именно Порто на осминафиналите. В момента обаче мениджърът Симоне Индзаги е под напрежение от собствената си публика след като тимът вкара само 1 гол в последните си 500 минути игра. Срещу Салернитана наскоро тимът поведе и пропусна редица ситуации, след което допусна изравняване.

Откъм състави, Бенфика не може да разчита на ключови имена като Гонсало Гуедеш, Джулиан Дракслер и Михайло Ристич, докато Отаменди е и наказан.

Интер има проблеми с Хакан Чалханоглу и Милан Шкринияр, но извън позициите им Индзаги може да разчита на всички останали титуляри.

Интер няма победа в пет поредни мача, при 3 загуби и 2 равни в този период. Срещу Бенфика обаче статистиката на италианците е добра с 3 победи от 4-те им срещи, при 1 равенство.

Бенфика за втори пореден сезон стига тази фаза на ШЛ като миналата година Ливърпул отстрани португалците за да стигне второ място. При победа домакините ще постигнат 5 поредни победи в ШЛ за първи път от 1990 г.

Бенфика е в по-добрата форма и въпреки срещата с Порто тимът ще бъде фаворит в тази среща, както и за продължаването ако Интер не се подобри драстично. В срещата с Порто обаче Интер не надиграваше особено, и все пак спечели и двата мача с по 1:0, като подобна стратегия се очаква и тук - стабилна защита и изчакване на възможност за гол.

Прогноза: Бенфика - Интер 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Дармиан
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Барела
Брозович
Мкхитарян
Димарко
Джеко
Лаутаро
Силва
Рамош
Марио
Орснес
Чикиньо
Луиш
Грималдо
Жилберто
Силва
Верисимо
   
Влаходимос
 
Бенфика (Роджър Шмит)

Обоснована прогноза: Бенфика - Интер 2:1

  Сподели
565