Холанд вкара пет, Сити - седем на Лайпциг


И. Ангелов

Холанд вкара пет, Сити - седем на Лайпциг

Манчестър Сити посрещна РБ Лайпциг във втория кръг от осминафиналите на Шампионска лига. След като на гости "гражданите" бяха взели само точка при 1:1, днес с най-доброто на терена Пеп Гуардиола се разправи с противника, а нападателя му Ерлинг Халанд вкара пет пъти и класира тима си напред с общ резултат 8:1 от двата мача.

Още отрано Холанд тества вратаря, но първи гол той вкара в 22-ата минута от дузпа за 1:0. 2 минути след това Де Брюйне с изключителен удар от дистанция намери горната греда и нападателят добави лесно за 2:0. Последва каскада от положения пред вратаря Бласвич, но той се пропука преди почивката отново за 3:0 за хетрика на нападателя.

В 49-ата минута Гюндоган завърши красива атака за 4:0, преди в 53-ата Холанд с воле добави нов гол при избит удар на вратаря за 5:0. Отново той в 57-ата вкара петия си гол по подобен начин за 6:0, ставайки третия човек с пет гола в мач на ШЛ след Луиз Адриано през 2014 г. (Шахтьор срещу БАТЕ Борисов) и Лео Меси през 2012 г. (Барселона - Байер Леверкузен).

Крайното 7:0 оформи Де Брюйне в 92-ата минута с брилянтен гол от дистанция.

  Сподели
463