Челси няма да обърне Борусия в Лондон


И. Ангелов

Челси няма да обърне Борусия в Лондон

Челси - Борусия Дортмунд
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 07.03.2023 г.
Час: 22:00 ч.

След като нямаше победи в шест мача, Челси най-накрая успя да вземе минимален успех от Лийдс с 1:0 през уикенда. В последната среща в първия кръг от осминафиналите на ШЛ срещу Борусия може да се твърди, че "сините" имаха положения да вземат нещо от срещата, но вратарят Грегор Кобел имаше друго наум, като задържа победата за своите 1:0, която домакините ще опитват да обърнат.

Борусия Дортмунд се намира в прекрасна форма и след последното 2:1 над Лайпциг в петък, което отбеляза поход от 10 срещи във всички състезания от само победи. Германците ще търсят да продължат тази прекрасна форма тук, както поддържат курса и с Байерн Мюнхен в Бундеслигата.

И в двата отбора има значителен брой липсващи имена. При домакините наказан за този мач ще е Мейсън Маунт, докато контузени остават Канте, Менди, Азпиликуета, Силва и Броха. Под въпрос остават Пулисич и Джеймс.

При гостите с наказание е Риерсон, и с травми са Мукоко, Камара, Мори, Адейеми, Мален и Дюранвил. Именно Карим Адейеми вкара единственият гол последно между тези отбори, но той ще бъде заменен от Марко Ройс.

Челси може би бележи прогрес след дългия период на колебание с новите покупки от зимния прозорец. Очаква се обаче този мач да идва твърде рано за обрат над толкова обигран съперник.

Прогноза: Челси - Борусия Дортмунд 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Борусия Дортмунд (Един Терзич)
 
Кобел
   
Зюле
Шлотербек
Волф
Джан
Герейро
Белингам
Озджан
Брандт
Ройс
Алер
Феликс
Хаверц
Стърлинг
Чилуел
Ковачич
Фернандез
Джеймс
Фофана
Кулибали
Чалоба
   
Кепа
 
Челси (Греъм Потър)

Обоснована прогноза: Челси - Борусия Дортмунд 0:1

  Сподели
536