Шави: Юнайтед е пример за подражание на всички


И. Ангелов

Шави: Юнайтед е пример за подражание на всички

Полузащитникът на Барселона Шави вярва, че Манчестър Юнайтед са точния пример за модерен велик отбор, който се култивира грижливо през годините от Сър Алекс Фъргюсън. Той вярва, че отборите по света трябва да следват този пример: "За мен Манчестър Юнайтед правят показно - не само сега, а от много години насам." Това заяви Шави пред The Times.

"Това, което е постигнал Фъргюсън, заслужава повече признателност. Той, Скоулс и Гигс са пример за всички в света на футбола. Те са на върха от толкова дълго и играят на най-високо ниво. Те печелят лигата често, и винаги стигат финалите или полу-финалите в Шампионска лига. Те налагат нивото и всички все още гледат на тях като пример."

"Ключовото при тях е, че не само имат талант, но и много се стараят да играят един за друг. Могат да играят по много различни начини. Ако вкарат, могат да застанат назад и да пазят резултата, играейки на контра. Това, че показват такава универсалност е резултатът от труда на Фъргюсън. Той е причината да са такива."

Звездата на Барса избра Уейн Рууни за най-опасен сред "Червените дяволи": "Те играят бързо с топката и атакувашите им футболисти се отличават: Гигс, Рууни, Чичарито, Валенсия. Но ако трябва да избера един, това ще е Рууни. Иначе бих казал Скоулс, но той играе по-рядко последните седмици."

  Сподели
168