Фърги: Срещу всеки добър играч има решение


И. Ангелов

Фърги: Срещу всеки добър играч има решение

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън вярва, че е възможно звездата на Барселона Лионел Меси да бъде държан тих цял мач във финала на Шампионска лига. Двата тима се срещат в събота на "Уембли", 2 години след като "Червените дяволи" загубиха от тима на Пеп Гуардиола на същата фаза от състезанието.

Преди този мач обаче, Манчестър Юнайтед и Барса се срещаха на 2 пъти в полу-финалите на Шампионска лига през 2008, като тогава Юнайтед и двата мача запази суха мрежа и в крайна сметка се класира за финал, който спечели срещу Челси в Москва.

"Играли сме срещу Барселона 3 пъти и има решение за всеки добър играч. Надяваме се да намерим такова срещу Меси в събота. Но трябва да е ясно, че имат и други добри играчи, както и ние. Затова мачът е толкова интересен. Сигурен съм, че от Барселона осъзнават нашите опасни страни."

Юнайтед тази година се изживяват в нетипичната роля на аутсайдер за финала. Но Сър Алекс вярва в своите играчи: "Не може да избираме опонентите си, просто разчитаме на футболистите си да се представят добре. Мисля, че сме готови и се подготвихме добре."

Димитър Бербатов, както изглежда, ще е резерва в този мач, докато Хавиер Ернандез и Уейн Рууни ще водят атаката. На двамата бе дадена почивка в последния мач за сезона във Висшата лига. Въпреки борбата за титулярни места в отбора, Сър Алекс не показа симпатия за никой от тези, които няма да избере като титуляри: "Не е лесно, защото тук се изправяш срещу човешката страна на нещата. Играчите работят усърдно цяла година. За съжаление някой трябва да им каже, че няма да играят в даден мач и това съм аз. Не е лесна работа, но трябва да спечелим мача, а те знаят това много добре."

Като стана въпрос за Ернандез, 69-годишният Фъргюсън каза: "Той е сензация, и то през целия сезон. Веднага го използвахме. Купихме го в точното време. Започна като резерва, а сега е титуляр. В това време той натрупа мощ, сила, а освен това всяка сутрин по негова воля, тренира основните неща. Това му донесе много ползи, що се отнася до физиката му и силата в горната част на тялото, като сега той може да се бори с по-силните защитници в лигата."

А що се отнася до Барселона, шотландецът смята, че сега те са дори по-добри, отколкото бяха преди 2 години: "Мисля, че всички са подобрили играта си. Сега те са възмъжали, а печеленето на финала през 2009 им донесе безценен опит. Но тук не става въпрос само за Барселона. Става въпрос и за нас. Какъв е начина да спечелим възможно най-добре и как ще работим в атака. Най-важното нещо в този момент е да победим. Това правим в този клуб. Само това има значение. Не може да седнем и да си мислим какво се е случило през сезона, трябва да продължим сякаш досега нищо не се е случвало."

Той допълни: "Имаме поета отговорност и трябва да покрием очакванията. Това ще ни дава мотивация през следващия сезон. Може би догодина ще срещнем най-голямото си предизвикателство, кой знае? Както винаги съм казвал Манчестър Юнайтед трябва да приеме всяко предизвикателство. В това сме добри и ще приемем всичко, което ни готви съдбата."

  Сподели
207